Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Димитър Николов предаде ключовете на новата кола на пожарната служба в Бургас



Ключови думи:
21 Май 2009, Четвъртък



Последният и единствен нов автомобил за районната пожарна служба е получен през 2003 г. С новата придобивка пожарната в Бургас вече ще разполага с 9 противопожарни коли.

На официална церемония пред сградата на пожарната служба днес /20 май/ кметът на Бургас Димитър Николов предаде ключовете на новия противопожарен автомобил на нейния директор комисар Васил Василев. Той е закупен от Община Бургас за нуждите на районната служба и е на стойност 20 000 лв.

„Много съм доволен от работата на бургаските огнеборци и това е най-малкото, което Община Бургас може да направи за да изпълняват те още по-ефективно своите задължения”, заяви Димитър Николов. „Вниманието към нуждите на пожарната служба трябва да бъде през цялата година, а не само през лятото, когато възникват най-често пожарите”, допълни още кметът.

Директорът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Васил Василев благодари на кмета Димитър Николов и Община Бургас и заяви, че с този автомобил огнеборците ще бъдат по-сигурни в своята работа, а гражданите – в значителна степан по-защитени. „Новата пожарна кола отговаря на всички изисквания и норми на Европейския съюз за работа в извънредни ситуации”, завърши той.

След получаването на новата придобивка пожарникарите направиха впечатляващи демонстрации, с което изпробваха възможностите на автомобила. Свидетели на демонстрацията станаха още директорът на ОДП – Бургас комисар Васил Едрев, заместник – кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на общинска дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност” Костантин Луков, териториалният директор на „Приморие” Стефан Дубаров и много общински съветници.

Пожарната кола е от марката Волво FL6 с година на производство 1997 г. и пристига от Англия. Той е с 6 – цилиндров дизелов двигател, 5480 куб. см., мощност от 250 конски сили и 5 – степенна автоматична скоростна кутия. Резервоарът за вода на автомобила е с обем 1800 литра, а този за гориво – 100 литра. Капацитетът на противопожарната помпа е 2600 литра/мин., а общото тегло на колата – 14 000 кг.

Противопожарният автомобил е оборудван с хидравлични уреди за аварийно – спасителни действия, външна осветителна система, въздушно дихателни апарати и дъска за работа на контролен пункт при пожар. Освен това той е снабден още с шлангове, струйници, смукателни тръби, 3 броя стълби, въжета и защитни облекла.

Последният и единствен нов автомобил за районната пожарна служба е получен през 2003 г. С новата придобивка пожарната в Бургас вече ще разполага с 9 противопожарни коли.

За последните 2 години с общински средства бяха осигурени противопожарни шлангове, 60 броя лицеви маски за апарати, работещи в непригодна за дишане среда, 14 броя защитни облекла и нови каски за екипа на РСПБС – Бургас. 



Прочетено: 2944 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аз Кой си изгуби мидите? жълто Машините на Леонардо Бургаският кей Конкурс прическа Бургас 2009 Море,земя, въздух За Майсторите!!!!!!! Флора Бургас 2009 Spirit of Burgas Рибарският пристан в Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development