Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Младежката ни театрална школа с ръководител Румен Велев спечели и сърцата на публиката в Тополовград



15 Май 2009, Петък



Ръководителят на школата Румен Велев благодари на известните български артисти за високата оценка. Амбицията на Младежката театрална школа в Бургас е да подобри безпрецедентния успех на г-н Велев с театралния състав на гр. Поморие, който в продължение на десет последователни години спечели всички престижни награди от фестивалите с международно участие в Тополовград и Каварна.

След убедителното си представяне на Празниците на младежкото театрално изкуство в Бургас - /„награда за режисура” и „отлично представяне”/, Младежката ни театрална школа с ръководител Румен Велев спечели и сърцата на публиката в Тополовград на 13 май 2009 г.

     Самото допускане на този близо 15 - годишен фестивал с международно участие е вече успех, защото журито и организаторите допуснаха новосформирания състав, въпреки своя статут да не допускат ученически състави. Театралната школа получи покана заради доброто художествено ниво и експерименталния си характер.

     След бурните аплодисменти на публиката журито на фестивала с председател Велко Кънев изрази огромното си удовлетворение от двете „Анини приказки” на именитият ни поет, публицист и драматург Стефан Цанев. Председателят на журито изказа общото впечатление за радостта  и свежестта от спектакъла на малките бургазлии.

     Велко Кънев изтъкна неординерните и трудни средства, с които работи школата, изборът на автора на жанра /сатира, гротеска, мюзикъл/ и гражданската им позиция, така необходима в днешното ни болно време. Той похвали актьорските им качества, пластичността, музикалността и трудолюбието им. Изрази своето учудване и благодарност, че само за четири месеца тийнейджърите са успели да навлязат така убедително в трудната материя на театралното изкуство. Друг член на журито - Юри Ангелов изрази емоцията си от представянето на Младежката ни театрална школа като им подари своето изпълнение на чудесното стихотворение на Емили Дикинсън: 

- От какво се прави ливада?

- Нима не знаеш – трева, една пчела и да мечтаеш…

- А, ако пчелата не пристига?

- Мечтата стига! 

     По този начин той изрази въздействието на спектакъла и сред журито – младите имат право да мечтаят, а мечтите им – да бъдат подкрепяни.

     Ръководителят на школата Румен Велев благодари на известните български артисти за високата оценка. Амбицията на Младежката театрална школа в Бургас е да подобри безпрецедентния успех на г-н Велев с театралния състав на гр. Поморие, който в продължение на десет последователни години спечели всички престижни награди от фестивалите с международно участие в Тополовград и Каварна.


Прочетено: 7000 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургаският кей Летен театър МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 Конкур глазами зрителя Старото пристанище Богориди, Бургас розичка Машините на Леонардо Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове Алекс Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development