Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Христо Стоичков: Една победа не значи нищо



05 Септември 2004, Неделя


Автор: Burgas Info



"Доволен съм, защото футболистите се раздадоха. Спечелихме важен мач в Исландия. Момчетата разбраха какво искам от тях и го изпълниха. Трите точки са много важни на старта", коментира националният селекционер Христо Стоичков след победата с 3:1 над Исландия в първата среща от квалификациите в 8-а европейска група.

На въпрос защо е решил точно тези трима футболисти да пусне като смени, Стоичков отвърна: "Който разбира от футбол прави смените, който не разбира - после ще прави разбори".

"Знаех за навика да се включват в атака на номер 7 и номер 5 (Хрейдарсон и Индриди Сигурдсон) и се постарах да не им даваме много възможности да го правят. Още като гледах видеозаписа от мача им с Италия, разбрах, че ще ги победим. Направих си изводи и не се подведох. В края на мача момчетата бяха притеснени и започнахме да грешим елементарни топки", каза още Стоичков.На въпрос защо е избрал на вратата да застане Димитър Иванков, а не титулярът Здравко Здравков, треньорът отговори че за него няма значение кой ще пази, тъй като и двамата били супервратари. Двамата получили по 45 минути в контролната среща с Ейре, но днес заложил на стража на Левски заради силните страни на исландците и качествата на Здравков.

"Футболистите в отбраната и средната линия изпълниха задачите на 100 процента. Но една победа не значи още нищо - тепърва ще се работи, защото това са само три точки", каза още Стоичков. Той добави, че е доволен от представянето на новите в тима и те доказали, че в България в момента няма по-добри от тях.

Легендата на българския футбол се надява, че в близко бъдеще доста играчи от младежкия национален отбор ще заслужат мястото си в първия тим. Стоичков допълни, че Мартин Петров ще бъде повикан за мача с Хърватия през октомври, ако е здрав. Той има мускулна травма и не беше в отбора за първата квалификация.

"Все още е рано да говорим за мача с хърватите, защото трябва да се запозная с представянето им срещу Унгария. Ивайло Йорданов е там, а след това ще обсъждаме и ще решаваме какво да предприемем", обясни още Христо Стоичков.




Прочетено: 2718 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аз Разлистване Приморско Божидара -спокойствие в морската градина Паметник на незнайния войн Стара къща на ул. Следобедно кафе Черноморец-Поморие Странджа, Бръшлян залез Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development