Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

На Деня на Земята отваря врати „Флора 2009” в Бургас



Ключови думи:
16 Април 2009, Четвъртък



На 22 април – Международния ден на Земята от 16.00 ч. ще се състои официалното откриване на превърналата се в символ за Бургас Национала изложба за цветя с международно участие "Флора 2009”. Тя протича под надслов "Природа-човек-хармония”.

На 22 април – Международния ден на Земята от 16.00 ч. ще се състои официалното откриване на превърналата се в символ за Бургас Национала изложба за цветя с международно участие "Флора 2009”. Тя протича под надслов "Природа-човек-хармония”.
Жителите и гостите на града ще могат да посетят цветното изложение в дните от  22 април до 3 май.
Традиционно, Флората ще се проведе в Морската градина на Бургас и ще включва демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и орнаменти, лека градинска техника, препарати. Паралелно с това на същото място тази година ще бъде организирано и изложение на пчелни продукти.
До момента 65 фирми са заявили участие в изложението. Сред тях има производители от Турция и Гърция. Различни западноевропейски фирми ще бъдат представени чрез българските им дистрибутори. Записването за участие продължава до 20 април.
Новост в тазгодишното издание на Флората е организираният конкурс за детска рисунка на тема "Моето любимо цвете”. Рисунки за конкурса ще бъдат приемани до  17 април. В конкурса могат да участват деца от 6 до12 години. Творбите ще бъдат представени по време на изложението.
На 24.04. от 9.30 ч.  в сградата на Община Бургас ще се проведе Научно-техническа конференция по въпросите на цветопроизводството и озеленяването с участие на преподаватели от Лесотехнически Университет – гр. София и представители на Община Бургас.
В същия ден ще се състои и церемонията по награждаване на най-добрите участници в изложението. Призове ще бъдат присъдени в следните категории: за най-добри експонати; най-добра аранжировка на отрязан цвят; най-добро архитектурно и декоративно оформление на интериора и екстериора; най-добро оформление на външна пазарна площ; най-добра детска рисунка.


Прочетено: 4509 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Етнографски Музей БУРГАС на тела Флора Бургас 2009 Бургас, Флора 2008 Тройката, паметника Miss Sixty Хебел ремонтира,кормилна система отгоре е по-забавно и по-безопасно булка от Бургас Мой хороший знакомый из Бургаса моите цветя Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development