Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

200 от 2000 фотографии на един модел представя бургаският кинаджия Христо Димитров – ХИНДО



Ключови думи:
20 Март 2009, Петък



200 от 2000 фотографии на един и същи фото модел ще представи бургаският кинаджия Христо Димитров – ХИНДО в артистичен цикъл от 2 изложби и моно спектакъл.

200 от 2000 фотографии на един и същи фото модел ще представи бургаският кинаджия Христо Димитров – ХИНДО в артистичен цикъл от 2 изложби и моно спектакъл. 
В рамките на 5 години Хиндо заснема над 2000 фото кадъра с Петя Попова от бургаската танцова компания ДЮН. Отбрана колекция от направените фотографии ще бъде представена в две различни по съдържание изложби наречени „55 портрета на Петя” и „Огледалото на една Дама”. Експозицията ще бъде и сценично интерпретирана от Петя Попова в едноименен спектакъл. 
Артистичният цикъл на Хиндо започва на 24 Март от 18.00 ч. в изложбената зала на Регионална Библиотека „Пейо Яворов” /ул. Булаир 10/, с откриването на изложбата „55 портрета на Петя”. Изложбата ще представи портрети на Петя Попова, изпълнени в традиционните фотографски стилове.
Едновременно с изложбата ще се обяви и проведе ФОТОКОНКУРС за най-добра снимка на същият модел. Конкурсът е открит за всеки желаещ – професионалист или фотограф-любител.
Пълният регламент на конкурса ще бъде обявен при откриване на изложбата на 24 Март от 18.00 ч. Накратко:
Всички участници заснемат един и същи модел (Петя Попова) и предават една единствена фотография, оформена според художествените критерии на нейния автор.

Журито на конкурса ще се състои от самият Хиндо и три жени на име Петя /Петя Попова - танцьор, Петя Стойкова-хореограф и Петя Атанасова-дизайнер/.|
Всички участвали фотографии ще бъдат изложени в залата на Регионална библиотека от 8 до 16 Април. Наградените снимки ще бъдат отпечатани от Фирма „Билборд принт” АД на носител (фотохартия, канаваца, коматекс и пр.) по желание на техния автор. Победителят в конкурса ще получи и карта за посещения в Танцово студио ДЮН, а наградената фотогафия ще бъде изложена на почетно място в спектакъла „Огледалото на една Дама”.
От 9 до 22 Април Хиндо ще представи и продължението на артистичния си цикъл с фотографската изложба-спектакъл „Огледалото на една Дама”.
Изложбата и спектакъла ще се състоят в залата на дружество на бургаските художници на ул. „Александровска” 22 /срещу Хотел „България”/.
Откриването на  изложбата ще бъде на 9 Април от 18.00 ч. а премиерата на спектакъла „Огледалото на една Дама” ще се състои на 10 Април от 19.30 ч.
Спектакълъг ще се играе всеки делничен ден в преиода 9 - 22 Април от 19.30 ч. 
„Огледалото на една Дама”е резултат от няколко хиляди фотографии, направени от Хиндо през последните пет години само на един фотомодел. Музата на изложбата-спектакъл е Петя Попова – танцьор в бургаската танцова компания ДЮН. Сценичната интерпретация е по идея и режисура на самия Хиндо, с участието на Петя Попова  и хореография на Петя Стойкова (Танцова компания ДЮН).
Моноспектакълът ще се развие в изложбеното пространство пред портретите на самата изпълнителка и ще представи многообразието и противоречията, които съжителстват в душата на една жена, художествено обобщени като Дама Спатия, Дама Каро, Дама Купа и Дама Пика. Границата между реалност, фантазия, истина и измислица ще се превърне в чудновата смесица. А образът на жената ще бъде завършен с появяването на единственият мъжки персонаж – Поп Каро.
Според Хиндо между фотографиите от първата изложба „55 ПОРТРЕТА НА ПЕТЯ” и тези от втората – „ОГЛЕДАЛОТО НА ЕДНА ДАМА” няма нищо общо с изключение на автора и неговия модел. Тази „обърканост” вероятно е отражение на не по-малко противоречивата мъжка душа.








Прочетено: 3284 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Хебел ремонтира,кормилна система Созопол Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи пчела Източен лопох цвят Стилът на знаменитостите Алёша. 9 мая 2015 года Пристанище Приморско Исторически музей, Бургас До другото лято Пристанище Приморско
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development