Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пролетното почистване в община Бургас е в разгара си



18 Март 2009, Сряда





Кампанията по пролетно почистване в община Бургас, която стартира на 9 март е в разгара си. Само за първата седмица от своето начало от района на териториална дирекция „Освобождение”, кв. Сарафово и съставните селища Черно море и Рудник са събрани и извозени общо 2681 куб. м. строителни и 287 тона битови отпадъци.
От ТД „Освобождение” са били извозени общо 868 куб. м. строителни замърсявания, а в кв. Сарафово – 182 куб. м. строителни и земни маси. В с. Черно море и с. Рудник са почистени 1631 куб. м. строителни и 287 тона битови отпадъци като работата в с. Рудник ще продължи до края на тази седмица.
В момента дейностите по събиране и извозване на отпадъците са концентрирани в района на автогара „Запад”. През тази седмица екипите на фирма „Титан” започнаха работа в ТД „Изгрев”, както е по график. Наред с това продължава и почистването на регулите /пространството между бордюра и уличния асфалт/ на основните пътни артерии в общината.
Най-големите замърсявания от началото на кампанията са били концентрирани в района на ул. „Крайезерна”. За периода 9 – 14 март от там са почистени и няколко новообразувани и нерегламентирани сметища.
За реализацията на действията по почистване се грижат 4 екипа на консорциум „Титан Бургас” и 2 екипа на фирма „Чистота” ЕООД. Екипите на „Титан” разполагат с 1 едрогабаритен товарач и 2 самосвала, а тези на „Чистота” – с 2 фадроми и 5 едрогабаритни самосвала.
До момента 41 училища и детски градини в Бургас са откликнали на призива на общинската администрация и са се включили в екологичната акция за почистване на училищните дворове и прилежащи им площи. За целта са им били раздадени общо 3000 ръкавици и 3500 чувала за еднократна употреба.
В кампанията и тази година се е включила работна група за почистване на дърветата, храстите и зелените площи от найлонови торбички и други отпадъци.
Гражданите и фирмите, които желаят да се включат в пролетното почистване могат да заявят своето участие на телефон: 84 38 91 или в общинска дирекция „Опазване на околната среда” на ул. „Шейново” № 24, откъдето ще могат да получат чували и ръкавици безплатно.


Прочетено: 2598 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аз моите цветя Бургаският кей Компасът на ул. ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ дъга пепи Бургас, Богориди, 2003 Vision врабец Камини CLAM - CORTONA angolare
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development