Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

АКЦЕНТИ ОТ ТРЕТИЯ ДЕБАТ – ТЕМА „ЕНЕРГЕТИКА” (16 МАРТ 2009 Г.) - БСП (Таско Ерменков)



16 Март 2009, Понеделник





Три основни приоритета на енергийната политика: устойчиво развитие при достъпни енергийни услуги; повишаване конкурентоспособността на икономиката чрез развитие на свободен пазар; енергийна сигурност и разнообразяване на доставките, при ценови нива, които да не затрудняват икономическото развитие;
„Ще изпълним програмата си в сферата на енергетиката до 2013 г., вкл. в частта за създаване на енергийна борса”;
Минимални разходи за производство на енергия;
Намаляване замърсяването на околната среда;
Повишаване на енергийната ефективност, вкл. в производството и преноса на енергия; намаляване на загубите в системата;
Първа стъпка в посока „енергийна ефективност” е до края на 2009 година да стартира изпълнението на мерките за въвеждане на енергийна ефективност в сгради държавна и общинска собственост, за които е направено енергийно обследване. Става въпрос за 400 от общо 5000 подлежащи на оценка и саниране сгради.
Използване на биомаса и водна енергия;
Завършване на АЕЦ „Белене” до 2012 г.
Либерализация на енергийния пазар, но да не се допусне т.нар. енергийна бедност;
Относно общото министерство на икономиката и на енергетиката: „Енергетиката е част от икономиката, но функциите им трябва да се преразапределят дори в рамките на едно министерство”
Относно емисиите на СО2: „Целта „България 50” е недостижима. Икономисаното количество емисии трябва да се продаде на свободния пазар”
Относно изграждането на АЕЦ „Белене”: „АЕЦ „Белене” няма алтернатива!”
Относно проблемите на топлоенергетиката: „Централизираната топлофикация няма алтернатива и ще работим за укрепване на този сектор. Събираемостта трябва да се подобри и да се създаде обществена нетърпимост към това явление. Предвиждаме мерки за подобряване енергоснабдяването на апартаментите чрез изграждане на хоризонтални системи (вместо сегашните вертикални) и извеждане на измервателните уреди извън апартаментите. Предвиждаме въвеждане на когенерационни системи в производството на топлинна енергия. Необходима е децентрализация на топлоснабдяването. Цените трябва да са пазарно ориентирани, но и социално поносими”.
Относно готовност за съдействие на електроразпределителните дружества за мерки срещу кражбите на ток и въвеждане на специален режим на движение на аварийните коли: „ДА” и за двата проблема”
Относно работните места в системата на енергетиката: „Увеличаване на заетостта в сектора. Големите енергийни проекти ще създадат работни места”


Прочетено: 2246 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
тия бански нищо не скриват... Маската kq Списание Влъхвите Несебър Флора Бургас 2009 Първа пролет наближава, кокичета в двора Конкур глазами зрителя HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО есен 01
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development