Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

АКЦЕНТИ ОТ ТРЕТИЯ ДЕБАТ – ТЕМА „ЕНЕРГЕТИКА” (16 МАРТ 2009 Г.) - БСП (Таско Ерменков)



16 Март 2009, Понеделник





Три основни приоритета на енергийната политика: устойчиво развитие при достъпни енергийни услуги; повишаване конкурентоспособността на икономиката чрез развитие на свободен пазар; енергийна сигурност и разнообразяване на доставките, при ценови нива, които да не затрудняват икономическото развитие;
„Ще изпълним програмата си в сферата на енергетиката до 2013 г., вкл. в частта за създаване на енергийна борса”;
Минимални разходи за производство на енергия;
Намаляване замърсяването на околната среда;
Повишаване на енергийната ефективност, вкл. в производството и преноса на енергия; намаляване на загубите в системата;
Първа стъпка в посока „енергийна ефективност” е до края на 2009 година да стартира изпълнението на мерките за въвеждане на енергийна ефективност в сгради държавна и общинска собственост, за които е направено енергийно обследване. Става въпрос за 400 от общо 5000 подлежащи на оценка и саниране сгради.
Използване на биомаса и водна енергия;
Завършване на АЕЦ „Белене” до 2012 г.
Либерализация на енергийния пазар, но да не се допусне т.нар. енергийна бедност;
Относно общото министерство на икономиката и на енергетиката: „Енергетиката е част от икономиката, но функциите им трябва да се преразапределят дори в рамките на едно министерство”
Относно емисиите на СО2: „Целта „България 50” е недостижима. Икономисаното количество емисии трябва да се продаде на свободния пазар”
Относно изграждането на АЕЦ „Белене”: „АЕЦ „Белене” няма алтернатива!”
Относно проблемите на топлоенергетиката: „Централизираната топлофикация няма алтернатива и ще работим за укрепване на този сектор. Събираемостта трябва да се подобри и да се създаде обществена нетърпимост към това явление. Предвиждаме мерки за подобряване енергоснабдяването на апартаментите чрез изграждане на хоризонтални системи (вместо сегашните вертикални) и извеждане на измервателните уреди извън апартаментите. Предвиждаме въвеждане на когенерационни системи в производството на топлинна енергия. Необходима е децентрализация на топлоснабдяването. Цените трябва да са пазарно ориентирани, но и социално поносими”.
Относно готовност за съдействие на електроразпределителните дружества за мерки срещу кражбите на ток и въвеждане на специален режим на движение на аварийните коли: „ДА” и за двата проблема”
Относно работните места в системата на енергетиката: „Увеличаване на заетостта в сектора. Големите енергийни проекти ще създадат работни места”


Прочетено: 2236 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пролет, кокичета сред тухли Хебел ремонтира,кормилна система залез над ез.Вая-Бургас.JPG Учебници CALLAN метод Професионални Кокили!!! Небе Пречиствател на въздух за стая с термометър АНГЛИЯ Wall! Американски Кокили за Строители Исторически музей, Бургас Welcome
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development