Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Майстор на кубинската Салса със семинар в Бургас



Ключови думи:
12 Март 2009, Четвъртък





Първият в страната клуб по салса Салса кон Мигел гостува в Бургас 
Бургаското танцово студио ДЮН ще отпразнува третия си рожден ден с ефектен семинар по кубинска САЛСА.
Гости и водещи на семинара ще бъдат популярните в салса средите Мигел Родригес и Росица Льондева от първият в страната ни Салса клуб Салса кон Мигел /Salsa con Miguel/
Мигел и Роси ще преподават на бургаските танцьори два Салса стила – SALSA on 2 /Салса на 2/ и CUBAN /Кубински стил/.
Семинарът ще се проведе на 21 и 22 Март в Танцово студио ДЮН на ул. „Цар Асен”, 7 /срещу кино Тракия/, етаж 4. 
Мигел Родригес е роден в Гунтанамо, Куба. За първи път посещава България през 1986 година, за да учи във Висшето военно училище „Васил Левски” във Велико Търново по програма за международен обмен. Живее в България от 15 години. През 1996 год. той открива първото студио за САЛСА в София. Сега Мигел и неговата партньорка Росица Льондова работят с над 400 човека – любители на Салса танца. А техният клуб Салса кон Мигел /Salsa con Miguel/ е един от най-популярните в България. 
Състезателният отбор на Салса кон Мигел е носител на престижни награди от танцови турнири като Sofia Salsa Open и Varna Salsa Open.
Салса музиката и танц е сплав от традиционни африкански, кубински и други латиноамерикански ритми.Танцовите стъпки които сега се танцуват на салса музика произлизат от кубинската музика сон, но има влияние от много други кубински танци като мамбо, ча, гуарача, чангуи, лукуми, пало монте, румба и др. Включват се също така и суинг елементи. Няма строги правила как се танцува салса, макар че съществуват множество стилове – Кубински, Колумбийски, Ел Ей, Ню Йорк, Руеда де казино и др. 
Студио ДЮН е създадено от бургаската Танцова компания ДЮН/Сдружение Танц БГ. Студиото предлага многообразие от танцови занимания – САЛСА, Народни танци, Съвременен танц, Йога, Денс Фит и др. Дейността на студиото включва и редовни семинари за млади професионалисти в областта на Съвременния танц. Гост – преподаватели в международни проекти на Студио ДЮН са били: Янел Плюме /Франция/, Юрий Коняр /Словения/, Фиона Милуард /Великобритания/, Изабел Чад /Германия/, Илия Мряк /САЩ/ и др. Гост – преподаватели и добри приятели на студиото са и майсторите на Аржентинско танго Иво и Надя от Танцов клуб „Тангерин” – София. 
През м. Април Танцово студио ДЮН ще организира още един интересен семинар – ИНДИЙСКИ ТАНЦ – БХАРАТ НАТЯМ с преподавател Вивиан Джентили от Студио Денс Зоун – София.
Танцово студио Дюн се намира на ул. „Цар Асен”, 7 /срещу кино Тракия/, етаж 4.


Прочетено: 6714 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Китен нощувки и квартири на ниски цени Залез Стара църква в Созопол хотел приморец Конкурс прическа Бургас 2009 Синята пеперудка Зеленина в Странджа Бодил край Ясна поляна Кокили за Строители!!! Данил Мото клуб
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development