Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Учителки стават строители. Община и директори обединяват усилия по проект за ремонт на учебни заведения



Ключови думи:
07 Март 2009, Събота





„Доброто взаимодействие между учебните заведения и Общината и високата ангажираност и на двете страни са ключови за успешното реализиране на Проекта „Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2012”.  
По време на срещата с предсатвители на Бургаската номенклатура, директорите на училищата или техни представители бяха запознати с дейностите по проекта и времевия план за подготовката и реализацията им.
Като първа стъпка от съвместната работа на Общината и учебните заведения беше определен преглед на текущото състояние на учебните заведения. Той има за цел да установи, какви строително-ремонтни дейности са извършвани от момента на подаване на апликационната форма по проекта до сега. 
Планира се строително-ремонтните дейности да стартират през лятото, със започването на ваканционния период за училищата.

Спечеленият проектът е на обща стойност 5 773 119, 93 лв. и предвижда подмяна на дограма, радиатори, осветителни тела, полагане на хидро- и топлоизолация на покрив, под и стени, ремонт на санитарни възли, настилки, ел., ВиК и отоплителна инсталация, боядисване, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, както и някои специфични строителни дейности за отделните учебни заведения.

Учебните заведения, включени в проекта, са ПГАЕ "Гео Милев", ПГНЕ "Гьоте", ПГСАГ "К. Фичето", СОУ "Иван Вазов", ПГЕЕ "К. Фотинов", ОУ "Елин Пелин" и ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен". Те са определени след задълбочен анализ на нуждите и готовността за управление на проекти на всички училища и детски градини на територията на община Бургас.



Прочетено: 2873 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Истанбул Стилът на знаменитостите отбор Декоративната кула до хотел Бодил край Ясна поляна Бургас, Флора 2008 6 Александропулис, Гърция - юни.2007 Флора Бургас 2009 на тела Фотографи Кавказка иглика
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development