Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Калан Метод е една революция в изучаването на английски език



Ключови думи:
06 Март 2009, Петък





Основава се на бързата реакция при огнестрелни въпроси и отговори ,като същевременно методът затвърждава и 4-те умения: слушане, говорене, четене и писане.Слушането и разбирането се осъществяват на момента, без дълго мислене и колебливост, като успеваемостта на този метод е 95% на международните изпити Кеймбридж,IELTS, TOEFL и др.
  „Калан” метод е директен метод, при който курсистите слушат и говорят и чак по-късно четат и пишат ,като динамиката в час им позволява да създават бърз рефлекс при комуникация.Думите и изразите са преведени и написани предварително , така че те не губят излишно време в писане на думи. Комуникацията е изцяло на английски.
С  „Калан” метод английски се учи за една четвърт от времето, необходимо на всеки друг метод , като гарантира много добри резултати практически за всеки, който има мотивацията да учи английски език и не изисква академични умения.
Чуждият език се усвоява така ,както да шофираш или да пишеш на машина – като рефлекс и практически доказва , че  е достъпен и ефективен за всеки  .
 От четирите езикови дейности, които се усвояват при изучаване на език – слушане, говорене, писане и четене, устното изразяване (или говоренето) на езика е почти винаги най-трудно усвоявано.
При метода „Калан” курсистът е поставен в ситуация, в която е провокиран да се изразява мигновенно ,без да разсъждава върху структурата на изречението .Въпросите на които той отговаря с вече усвоени модели  и конструкции  с течение на времето се наслагват с все повече нови думи и изрази, докато се стигне до едно свободно общуване на английски без стресови ограничения .
По този начин, курсистът превъзмогва  затруднението, което има по отношение на устното изразяване и придобитото умение му дава увереност, че може спокойно да води разговор на чужд език.  .
Скоростта, с която  се говори в час  спомага за концентрацията на курсиста  ,създава бърз рефлекс на разбиране и отговор,без да се превежда,което му позволява  да чува и разбира все повече и повече думи. Високата ефективност при усвояване на езика се базира и на преговора  всеки час и независимо на кое ниво е курсиста 5,6 или12 –то , практика е първият час курсистите винаги да се връщат назад и да преговарят вече отдавна заучени конструкции .
С Калан метод  изучаването на езика е лесно и забавно и веднъж започнал да учи по Калан курсистът е мотивиран от знанията, които придобива ,като самочувствието се повишава и сигурността нараства.
По Калан метод работят над 1000 училища по цял свят,  като Браво Център е първото и за сега единствено такова в България.

гр. Бургас, ул. Екзарх Йосиф 6 - офис и учебни зали
ул. Абоба 14Б - детска зала

Тел: 056 91 73 91, 056 82 18 28
моб. 0896 108 608
e-mail: [email protected]
Skype: bravo.centre

гр. София, ул. Професор Никола Михайлов 2, ет.1
Тел.02/988 31 88  моб.0896114456



Прочетено: 8057 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Менструална чашка MeLuna АВТОСЕРВИЗ Бургас, Богориди Vision Мото клуб бургаска среща Източнокатолическата черква есен 01 Spirit of Burgas Бургас-моста Кокили за Строители и Атракции
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development