Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Бургас, която обеща до Коледа да е оправила улиците, които разби сега "съдейства за по-бързото завършване"



24 Февруари 2009, Вторник





Няколко месеца преди Коледа и Нова Година от колонадата обещаха да са приключили до Рождество с оправянето на улиците в централната градска част.
После се започна с едно дълго копаене и разкалване, тук там дори с оправяне на тротоарите и снижаване на нивото им така, че джиповете на Общинските консултанти и други служители, които нямат конфликт на интереси, по-лесно да се качват и паркират там. технологията на копане на Републиканска напомня поле, на което предстои да се засадят бадемови дръвчета. Технологията на поставяне на тротоарни плочи пък е повече от авангардна - пускат се от 40 см, после отгоре се насипва пясък, който се "натъпква" с една духалка и така уплътнява земната покривка.
След като разбра, че настъпи лисичето, днес "Община Бургас съдейства за по-бързото завършване на ремонта на „Цар Симеон I”, „Струга” и „Александровска” 
Ремонтът на трите ключови за трафика на Бургас улици затруднява придвижването на автомобили и предизвиква десетки обаждания в Община Бургас.
И по трите бургаски улици в момента протичат дейности по подмяна на старите водопроводи с нови. Ремонтите на улици „Цар Симеон I” и „Струга” се извършват по одобрени проекти по програма ИСПА /Инструмент за структурни политики за предприсъединяване/ на ЕС с възложител Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. Подмяната на водопровода по ул. „Александровска” е с възложител ВиК – Бургас.
В този смисъл Община Бургас не разполага с механизъм за ускоряване ремонта на уличните платна. Общинската администрация може единствено да съдейства на възложителите за по-бързото приключване на строителните дейности като издава нужните документи и провежда редовни срещи с представители на възложителите – МРРБ и ВиК – Бургас.
Според графика на строителните дейности крайният срок за завършване на ремонта и асфалтирането на ул. „Струга” е 29 май. Община Бургас е изпратила писмо с искане работния режим да бъде увеличен на три смени, с цел по-бързото завършване на обекта. Ако МРРБ одобри желанието на общинската администрация ремонтните дейности би следвало да приключат месец по-рано.
Освен дейностите по полагане на нов водопровод на ул. „Цар Симеон I” предстои да бъде извършено още газифициране и да се поднови канализационната мрежа. Окончателният срок за приключване на цялостния ремонт на улицата е в края на месец юни.
Полагането на новия водопровод по улица „Александровска” се извършва в отсечката от площад „Тройката” до площад „Царица Йоанна”. Предвижда се платното да бъде асфалтирано най-късно до 28 април.
От началото на март до края на юни ул. „Цар Симеон I” ще бъде затворена за движение в отсечката от ул. „Сан Стефано” до ПГ „Г.С.Раковски”. През този период ще бъде подменен водопровода и канализационната мрежа. Останалата част от платното ще бъде с нормална пропускливост. Движението по улиците „Струга” и „Александровска” няма да бъде затваряно.
Община Бургас призовава гражданите за търпение и се извинява за причиненото неудобство по време на ремонтните дейности, като уточнява, че зимно – пролетния сезон е единствения благоприятен и възможен период за тяхното извършване. При отказ от страна на общинската администрация парите, отпуснати от Европейския съюз за рехабилитация на водоснабдителната мрежа на град Бургас ще бъдат безвъзвратно загубени. 


Прочетено: 3004 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мото клуб Конкурс прическа Бургас 2009 Алеша Мой хороший знакомый из Бургаса Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol спретната къщурка Река Сена, Париж от Бутик ХРИСТИ Конкурс прическа Бургас 2009 Списание Влъхвите Жреци на музите 2009 витраж1
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development