Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ОБРЪЩЕНИЕ От кмета на Община Бургас Димитър Николов



Ключови думи:
17 Февруари 2009, Вторник





Ако днес направим национално проучване с един единствен въпрос – „Каква асоциация предизвиква у вас Бургас?”, сигурен съм, че отговорите ще бъдат: море, дух, творци, обаяние, различно място. И най- общо – градът, който е вдъхновявал не един и двама поети – с позитивния си дух, с романтиката и спокойствието си. 


Като кмет на този град, най- голямото ми желание е Бургас не само да се развива, но и да запази славата си на различното, на духовното място.

Ето защо нямам мира всеки път, когато в града се случи някакъв инцидент, нещастие или негативно събитие. Както всички други и ние не сме застраховани от тези неща. Но всички ние носим индивидуалната отговорност за това, да опазим позитивния дух на Бургас и работим за доброто му бъдеще. А бъдещето се твори сега, в този час, на тази дата, в този момент, от всеки един от нас. 


Ако кажа, че остро осъждам и негодувам като кмет срещу агресивните надписи от последните седмици по паметници, сгради, училища – едва ли ще изненадам някого. Защото съм сигурен, че бургазлии мислят по същия начин. Никой не би приел детето му да влиза в училище с насаждащи негативизъм надписи. Никой не би искал сградата, в която живее да е нашарена с грозни слова. Никой не би приел разхождайки се по главната улица да вижда осквернен паметник, който само за три дни е бил нашарен два пъти. 


Аз не искам нашият град да е арена, а място, в което всеки е впрегнал енергията си, за да се реализира, за да живее в добре устроен град, за да възпитава децата си в увереност и оптимизъм. 


Сигурен съм, че органите на реда правят всичко възможно, за да предотвратят действията на оскверняващите паметници и домове хора. Но това не е достатъчно. Вярвам в мощта на хилядите истински бургазлии, които без да се афишират знаят истинската си мисия – да опазят духа на Бургас, такъв, какъвто са го създали и съхранили хората преди нас. 


Тази година искам да реализираме своеобразно „Завръщане в Бургас” на съгражданите ни, които работят и творят в София, Европа, САЩ, света. Нека заедно посрещнем тези бургазлии. Но не с надраскани училища, нашарени сгради и осквернени паметници. А с думите: „Ние сме бургазлиите, които останаха тук и опазиха духа на Бургас”.

  Анкета
Ще гърмят ли данъчните и в Бургас
Да
Не
Не мога да преценя

Виж резултатите



Прочетено: 2786 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аз Конкурс прическа Бургас 2009 Гиацинт pepi витраж3 Ботева Бодил край Ясна поляна Рибарското селище край Бургас Бургаският кей Черноморец-Поморие Театър за драма. опера и балет, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development