Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Българска ритейл асоциация ще защитава интересите на търговците на дребно у нас. Човек от Бургас в ръководството



Ключови думи:
09 Февруари 2009, Понеделник





Членовете на новата организация планират създаването на етичен кодекс в полза на крайния потребител

На пресконференция в БТА бе представена първата по рода си асоциация у нас, обединяваща търговците на дребно (магазини и заведения) – Българска ритейл асоциация (БРА).Инициативата за създаването й е поета от собствениците на 48 фирми, с намерение да разширят списъка на членовете си - търговци на дребно от цялата страна.

Иво Баев, председател на УС на БРА и Мариан Колев – член на УС на БРАпредставиха задачите на новата организация, проблемите на търговците на дребно в съвременната икономическа и регулаторна обстановка и стъпките, които  съсловието ще предприеме за решаването им.

Сред основните цели на БРА е да защитава интересите на търговците на дребно от цялата страна, да представлява членовете си при взаимоотношения с държавни и местни органи на власт, инвеститори, управление на търговски центрове и др., да усъвършенства развитието на дейността им на местно и национално ниво, както и да повишава квалификацията на членовете си.

Поводът за създаването на организацията в настоящия момент е усложнената икономическа обстановка и повдигането на неотложни въпроси, засягащи дейността на търговците на дребно. В контекста на световната икономическа криза и очертаващата се тенденция за спад на продажбите особено в големите търговски центрове, според БРА един от оправданите и разумни ходове би бил намаляването на нивата на наемите на търговските площи или намиране на други, алтернативни начини за справяне с тази ситуация. Този акт би спомогнал не само за облекчаване на условията за развиване на бизнес на търговците на дребно, но и за нормалното функциониране на търговските центрове в цялата страна.

Друга основна цел на организацията е обсъждане и предприемане на конкретни действия в полза на крайния клиент. Асоциацията планира усилия в посока подобряване качеството в търговията чрез споделяне и налагане на най-добрите европейски и световни стандарти в тази област. Важна стъпка е създаването на етичен кодекс, чиято цел ще бъде да защитава българския потребител и да му даде възможност за достъп до още по-качествени стоки и услуги на изгодна цена.
 


За да защитава ефективно интересите на своите членове, организацията планира да установи траен контакт и да работи съвместно с органите на държавната власт и местно управление. Целта на това сътрудничество е да гарантира, че интересите на членовете на БРА ще бъдат отразени при вземането на стратегически за търговията политически и регулаторни решения.

БРА ще представлява и защитава интереса на членовете си и пред международни органи, касаещи пряко търговията на дребно на българския пазар. Сред приоритетите на новосъздадената Асоциация е също да съдейства на членовете си за установяване на делови отношения с фирми и сродни асоциации от страната и чужбина.

Паралелно с тези дейности БРА ще работи и за повишаване информираността на своите членове. За целта тя периодично ще им предоставя актуална информация и бюлетини с новостите в индустрията. Асоциацията ще осигурява и възможности за участие в конференции и семинари и ще организира за нуждите на членовете си консултации по специфични икономически, финансови и правни въпроси. Поддържането на високо ниво на информираност гарантира и конкурентноспособността на всеки един от БРА, което е съществен фактор за оцеляване и икономически растеж в условията на съвременна икономика и в частност, в условията на световната финансова криза.

 

Допълнителна информация:

Решението за създаване на Българска ритейл асоциация (БРА) е взето официално на 9 януари 2009 г. по инициатива на 48 фирми. На същата дата е избран Управителен съвет на асоциацията.

Членове на УС на БРА:

Иво Баев – Председател на БРА; магазини Bath&Body и Cielo Venezia 1270
Йорго Интзиадис - Генерален секретар на БРА; магазини Oxette, L’occitane, Lapin House, Букет, Evita Peroni, Korres, Home
Мариан Колев: член на УС на БРА; верига Hippoland
Маринос Миниотис: член на УС на БРА; магазин Sprider
Рая Попова: член на УС на БРА; магазини ATG Selection – Samsonite ; ATG Selection - Kare
Дениз Даллар: член на УС на БРА; магазин Reflections
Васил Райчев: член на УС на БРА; магазини Hot Spot, Marlboro Classics, Camel active, Dresscode
Сирил Креси: член на УС на БРА; магазин Jeff de Bruges - Martial
 

Други основни членове на организацията

Дружествата собственици на магазини:

Fan Point, Catwalk, Genesis, Jeff, Morgan/Ysatis, Nike, Ninka, Opticlasa, Sportmania, Andrews Fashion, Opticlasa, Sportmania, Triumph

Заведения за обществено хранене:

Fancy, Jimmy’s/Panini



Прочетено: 6604 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Нощен Париж от Бутик Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Конкурс прическа Бургас 2009 Созопол Созопол Spirit of Burgas БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Aerogara Byrgas Мишка Александропулис, юни.2007 pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development