Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Рибари искат пристана в Черноморец



Ключови думи:
03 Февруари 2009, Вторник





Кеят в селото е строен преди 40 години с доброволния труд на местните. Рибарското дружество в Черноморец иска да стопанисва местното пристанище. Това съобщи председателят на сдружението Красимир Цанков, след като портът стана общинска собственост с правителствено решение в края на седмицата.
„ Вече се консултираме с юрист за правната форма, под която да го поискаме - под наем или на консеция, след което ще изпратим писмо до кмета на община Созопол Панайот Рейзи“, сподели Цанков.
Промяната на статута ще позволи за поддръжката на съоръжението да бъдат осигурени средства по европейските програми. Рибарското сдружение в Черноморец ще кандидатства с проект за европейски пари, категоричен е председателят му.
„ Ако общината даде пристанището на външен инвеститор, това ще ощети местните хора, чийто основен поминък е риболова”, смята Красимир Цанков. Ако лодкостоянката не бъда предоставена на рибарското сдружение, най-вероятно ще бъда превърната в поредното яхтено пристанище, смятат местните.
Портът в Черноморец е изграден от държавата, но не е бил завършен. Рибарският кей е строен преди близо 40 години с доброволния труд на местното население. Години наред бреговите съоръжения се поддържат от членове на рибарското дружество в селото. През миналата година те са отделили средства за да залеят плоча, сподели Цанков. Прилежащият терен на пристанището е общинска собственост, допълни той.
Рибарите са водили разговори с местната власт, още преди да бъде уреден статута на порта. Те имат уверението за съдействие и от страна на кмета на селото Добри Добрев, който също е член на рибарското сдружение, което наброява над 150 души. Рибарските лодки в Черноморец пък са 80 на брой, уточни Цанков.
«От тук нататък трябва да се работи за подобряване условията за риболов. Случаят ще придобие справедлив характер едва тогава, когато пристанището и кея преминат в ръцете на рибарите », заяви общинският съветник и председател на СДС в Созопол Стойо Недин. Според него рибарите трябва да си имат собствено пристанище по примера на колегите им в Созопол. 

http://www.factor-bs.com/news-7322.html



Прочетено: 2893 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА бял минзухар Инкубатори за люпене на яйца Елена Конкур глазами зрителя аз kupi dari Флора -Бургас-2009.JPG Конкурс прическа Бургас 2009 пчела Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development