Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Трансвагон губи над половин милион евро от спрения газ



21 Януари 2009, Сряда





Ако загубите надхвърлят 1 млн., предприятието ще бъде принудено да спре напълно”, категоричен е Попеску


Само за седмица „Трансвагон” АД отчита над половин милион евро загуби от липсата на газ като основен източник за отопление и производство. Това съобщи собственикът на единственото в страната дружество за строителство на вагони Георге Попеску.
На този етап в „Трансвагон” са спрени няколко от цеховете - ковашко-пресовия цех и цеха за боядисване на вагони. Останалите поддържат занижен режим на работа. Заварките стават при определени температури и там работата също е спряна.
„Ако минем на мазут, ще харчим по 50 тона на ден – разходът е огромен, инсталациите не са работили от години. Ако кризата с газа продължи, това ще бъде фатално за индустриалното производство”, смята Попеску.
„Трансвагон” работи изключително по договори с външни клиенти. Поради забавяне на изпълнението, се очаква те да предявят неустойки по договорите, което ще утежни положението. „Ако загубите от липсата на газ надхвърлят един милион евро, предприятието ще бъде принудено да спре напълно”, категоричен е Попеску.
През 2008 година „Трансвагон” АД инвестира 2 млн евро в закупуването на нови модерни машини и линии с цел повишаване производителността на труда и качеството на продукцията. Има подписани договори за износ на продукция с водещи фирми в областта на металургията и транспорта в Германия и с Люксембургските железници за „Арселор митал”.
Ръководството на дружеството обмисля механизмите за неустойки. Преговаря с другите потърпевши фирми за търсене на общ механизъм за компенсиране.
Индустриалците смятат, че спирането на доставките на газ е грешка на държавата. А тя сама не може да иска компенсации, тъй като доставчици са други фирми.
„Между „Газпром” и „Булгаргаз” има още три фирми-посредници, които само фактурират и вземат комисионни. Това, че държавата няма директен договор и да отговаря за него, е скандално. Както и пълната зависимост от този договор. Липсата на резерви, на друг източник или на доставчик на газ е катастрофа за правителството”, смята Георге Попеску.

 



Прочетено: 4349 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Градините на Версай от Бутик БЪДИЩЕ Кокили за Строители и Атракции Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Флора Бургас 2009 УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. Аз И Брат ми  с децата . моите цветя BSB Созопол pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development