Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Бургас иска да разшири Морската градина



Ключови думи:
20 Януари 2009, Вторник





* Предстои обособяване на нова атрактивна паркова територия 

Община Бургас има намерение да развие територията южно от района на „Черноморски солници” като курортно-балнеоложка зона с богата паркова среда, съоръжения за спорт и атракции - естествено продължение на Морската градина. Вече е изготвен подробен устройствен план - план за регулация и застрояване на район с площ 9 хектара общинска собственост.

Заради близостта с южната част на Атанасовското езеро в зоната може да се развие балнеоложка база, предлагаща терапия с лечебна кал и луга. Голямото разнообразие на флора и фауна в местността, както и сравнителната й отдалеченост от урбанизираната градска среда са предпоставки за развитието на курортна дейност. В изготвения план са предвидени седем урегулирани поземлени имота, отредени за „Курортни дейности и обслужване”, с предвидено в тях застрояване с височина до 7.50 м. Предвижда се съществуващата железопътна линия да се измести на запад, с което да се освободи достъпът до морския бряг. Проектното решение, направените постъпки и проведени разговори предвиждат в бъдеще жп-линията да се превърне в градска атракционна железница, свързваща Приморски парк, крайбрежната зона и кв. Сарафово. Предвижда се през територията да преминава и велоалея.

Има идея по брега на Атанасовско езеро да се изгради пешеходна алея с наблюдателници за птици и връзка с алейната мрежа на „Екологично - образователен център с конен спорт” в парк „Езеро”.

Общинска администрация призовава гражданите да изкажат своите предпочитания за дейностите и обектите, които да бъдат реализирани в рамките на новата територия. За тази цел те могат да попълнят анкета в сайта на Община Бургас - www.burgas.bg, или да изпратят имейл до пресцентъра на Общината на адрес [email protected].




Прочетено: 3159 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Пристанището в Бургас Pepi Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД созопол Бургас-моста Pink For Sale Великденско яйце Конкурс прическа Бургас 2009 Инсталация Конструкция Най-тъжната ми снимка...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development