Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Метрополисно управление и конкурентоспособност на Европейските градове



Ключови думи:
20 Януари 2009, Вторник





Oбща цел за постигане на реално сътрудничество между градовете и обкръжаващите ги райони, не само за подобряване на местните условия (принос за предоставяне на по-добри услуги, възможности и качество на живот за градското население), но и защото това е ключов фактор към по-конкурентно и по-устойчиво европейско развитие.

Цели: Проектът се финансира по програма за развитие на градовете URBACT II и си поставя  за цел да изследва как формулирането на стратегии и управлението на ниво градове-региони биха спомогнали за справяне с главните предизвикателства, пред които е изправена днешната урбанизирана Европа: конкурентоспособност, кохезия и устойчивост.

Партньори: Партньори по проекта са 8 европейски градове, един от които е Бургас. Те обединяват усилия в анализ на ситуациите, в които се намират отделните партньори, за да предложат на местните / регионалните / националните / европейски власти заключения и подходящи препоръки по определени по време на съвместната им работа теми.

Период на реализация: септември 2008г. – май 2010г.

„Да обединим сили” е работна група в рамките на проекта, която обединява 8 партньора: Бургас, Бърно, столичен район Брюксел, Айндховен, Флоренция, Краков, Лил и Севиля.

Партньорите по проекта са доста различни по ситуация, размери и местоположение. Въпреки това бяха идентифицирани няколко общи и приоритетни за групата области:

Стратегическо и пространствено планиране
Управление на мобилността и транспорт
Управление на въпроси, свързани с околната среда, каквито са замърсяването на въздуха и шума, депонирането на отпадъци, водоснабдяване и т.н.
Развитие на Икономиката на знанието (творчество, научни изследвания и образование)
Засилване на привлекателността и конкурентоспособността (включително Промоция / Маркетинг)
Социално включване, участие, овластяване
Нови механизми на управление (публично-публични и публично-частни партньорства).

Всеки един от градовете -партньори по проекта създава местна работна група от представители на различни ключови институции и организации, които имат отношение към формирането на политики на местно и регионално ниво. Тези работни групи са активен участник в обмена и разпространението на знания и добри практики сред партньорите, като споделят проблеми, генерират идеи и разработват Местен план за действие, съобразен със спецификата на града – партньор.



Прочетено: 2370 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
витраж3 Конкурс прическа Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Ученички Машините на Леонардо Рози Един рицар в Париж от Бутик Пожарната в Бургас Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development