Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Бургас ще подпомогне с техника полицията



19 Януари 2009, Понеделник





* Безмилостно ще бъдат гонени и наказвани употребилите алкохол водачи на МПС

Община Бургас ще заложи в капиталовата си програма средства за закупуване на стационарна радарна установка тип „Трафипакс” за нуждите на полицейските служби в града. Устройството ще се монтира на места с концентрация на ПТП. То ще засича и заснема автомобили, движещи се с превишена скорост. Архивираните данни на радара ще се използват при търсене на отговорност от водачи-нарушители.

По искане на кмета Димитър Николов началникът на Пътна полиция - Бургас Йонко Тончев представи предложения за подобряване на пътно-транспортната обстановка и безопасността на движение по пътищата в града, както и справка за най-необходимата на колегите му техника.

През 2008 г. на територията на община Бургас бяха регистрирани 147 тежки ПТП с 34 загинали и 155 ранени. В сравнение с 2007 г. бе отчетено намаление в броя на произшествията с 41, на ранените с 31, но убитите са с 2 повече. Огромната част от произшествията са причинени от употребили алкохол шофьори. През 2009 г. Община Бургас и полицейските служби в града ще работят в още по-активно и тясно сътрудничество за намаляване броя на пострадалите и жертвите в печалната статистика. Безмилостно ще бъдат гонени и наказвани всички водачи на МПС, хванати зад волана с алкохол в кръвта. Готвят се редица общи мерки за подобряване на пътната инфраструктура, организацията на движение и контрола по спазване правилата за движение в Бургас. Предстоят обсъждания за въвеждане на еднопосочно движение в отсечките болница „Св. Георги” /Военна болница/ - ул. „Сан Стефано”, ул. „Струга” - от МБАЛ до кръстовище „Трапезица”. Водят се разговори за доизграждане на светофарното регулиране при кръстовището на колело „Ремиза”, разрешение за използване на аварийните ленти за движение в отсечката от кръстовището при стадион „Черноморец” до кръстовище Бургас - Средец - Созопол, привеждане в експлоатация на пешеходните подлези до Военна болница, бл. 55 в к-с „Славейков”, до ВХТИ и др.

Ще се търси по-голяма ефективност при съвместната дейност на общинска и пътна полиция за ограничаване случаите на неправилно паркиране в Централна градска част.




Прочетено: 3185 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 primorec ремонт носачи късче от Морската градина Китен нощувки и квартири на ниски цени Синята пеперудка Йордановден 2011, Бургас - от Тина созопол място и за влюбени Цвете
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development