Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Откриха новата учебна година в Атия



Ключови думи:
05 Януари 2009, Понеделник





Присъствието на професионално подготвени бойци са гарант за мир в целия регион, заяви в приветственото си слово кметът на община Созопол Панайот Рейзи

Военноморска база - Бургас откри на 5 януари новата учебна година. По този повод в Атия бяха заместник-командващият на Военноморските сили контраадмирал Симеон Цеков, областният управител Любомир Пантелеев и кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Командирът на военноморска база - Бургас бригаден адмирал Георги Мотев поздрави личния състав и припомни основните мероприятия от учебната 2008 година. Той говори за проведеното тактическо учение”Атия 2008” и за учението на противоминните сили на ВМС на България и румъния-„Невидима заплаха - 2008”. Припомнена бе домакинството на базата на учението с международно участие”Бриз-Сартекс 2008”.

Той припомни, че една от приоритетните задачи през изтеклата година не само за Военна база Бургас, но и за Военноморските сили бе екипажът на фрегата „Дръзки” да получи положителна аценка за оперативните способности на кораба за изпълнение на задачи на море в съства на тактическа група на НАТО. По време на оценяването екипажът показа отлична подготовка, мотивация и висок професионализъм - похвали моряците бригаден адмирал Мотев. Една от основните задачи за тази учебна година е получаването на третата, последна фрегата от Кралство Белгия.

Откриването на учебната година съвпадна с изпращането на екипаж за получаването на кораба.”Вашата подготовка и професионализъм са на нивото на колегите от НАТО и това ни прави равноправни партньори във всички съвместни учебни мероприятия, заяви адмирал Мотев пред личния военнослужащите и им пожела успешна учебна година.

В своето поздравление към моряците кметът на община Созопол Панайот Рейзи подчерта, че тяхната добра професионална подготовка и присъствие на територията на община Созопол са гарант за мир за целия регион. Той пожела на бойците здраве, успехи през новата учебна година и с гордост да носят името български военнослужащ.

Поздравление към личния съства на база Атия отправи и областният управител Любомир Пантелеев.

Под звуците на маршова музика бе вдигнат флага, а екипажите преминаха с тържествен марш. След приключването на военния ритуал по откриване на новата учебна година  бе предоставена възможност за разглеждане на корабите.



Прочетено: 5896 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Велодорожка Бургас, ФЛОРА 2009 Гимназия Раковски Флора Бургас 2009 Spirit of Burgas през деня не трябва да спиш! Три девойки ученички бургаска среща козунак Конкурс прическа Бургас 2009 БСУ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development