Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Иван Славков: Веселa и щастлива 2009 година, бургазлии



Ключови думи:
02 Януари 2009, Петък


Автор: Кирил Евтимов



Тази година в личен план резултата е 2-0, но за ахилеса, заявява в типичен стил професорътпо спортен мениджмънт и социално управление от Киевският университет

Може би най-колоритният спортен деятел в България, ненадминатият бохем Иван Славков споделя мнение за отминаващата 2008 година. Докторът от Националната Спортна Академия изказва своите виждания за българският спорт в това екслузивно за бургазлии интервю.

- Г-н Славков, дълги години Вие бяхте председател на БОК, как оценявате представянето на нашите олимпийци в Пекин през изминалото лято?
- Блестящо, надминахме себе си!!! Задавате ми риторични въпроси. Естествено, че представянето ни беше трагично, но по-лошото е, че вече второ десетилетие разчитаме на едни и същи имена. Така както е тръгнало след 4 години в Лондон Стефка и Весела ще трябва да се съблекат по спортни екипи защото няма да има кой да ни представя. Но въпреки проблемите, време е да потръгнат нещата в българският спорт.

- Как видяхте българския футбол през изминалата година?
- Аз от футбол не разбирам, питайте специалистите.

- И все пак не беше ли представянето на националният отбор под очакванията на всички българи.
- Нека да не нападаме и да не плюем излишно по този отбор. Виждате, че разполагаме с играчи, които играят за най-добрите отбори в Европа. Какво да направим - да махнем и Бербатов от националния отбор?  Петьо Василев- Петела ли ще сложим за таран???

-        Справи ли се вашият наследник Боби Михайлов като президент на БФС?
- Щом все още не са закрили футбола в България значи се е справил. Боби е сериозно и добро момче, но дали си е свършил работата ще се види на идващият конгрес на футболният съюз.

- Според Вас правилно ли беше отстранен Пламен Марков?
- Пламен е добър специалист. По мое време имаше и по големи разгроми но никога не сме действали прибързано. Не трябваше след една загуба в приятелски мач да му бият шута.

- Българин или чужденец  е най-подходящ за национален селекционер?
- Абе за какъв чужденец ми говорите. Ще вземе един чувал с пари и няма да знае как да се оправя с нашите „звезди”. Както няколкократно съм констатирал, категорично съм против да бъде чужденец, най-малкото защото не знае с какво се замезва гроздовата. Ако зависеше от мене на момента връщах Пената на поста. Не случайно той е треньор номер 1 на 20 век в България.

- Професор Славков, а как вие в личен план изпращате изминаващата 2008 година?
- Честно да ти кажа, тази година е 2-0, но за ахилеса. И двата ахилеса ме скъсаха от болежки и проблеми. Въпреки това съм винаги в добро настроение и се наслаждавам на живота. Дано през 2009 резултата от болестите да е нулев. Това е най-важното вече за човек на моята възраст. Иначе продължавам да се занимавам с клуба на спортния деятел, чиито председател съм аз. Когато имам възможност пътувам до Южна Америка да изпуша по някоя пура. Поне за тези страни не ми е нужна виза.

- Преди по често те засичах из Бургас. Даже преди няколко лета играхме карти на едно централно бургаско кафене.
- Помня, че играхме в заведението на Митьо Сламката. Хубави спомени и емоции оставихме там. Средно на месеца по един път съм в Бургас, но на по тихи места и затова не се засичаме. Но адски ми е приятно да съм в този вечен крайморски град. Именно сега е момента на всички бургазлии да пожелая весело посрещане на 2009 година. Сигурен съм, че това ще стане по подобаващ начин.

Кирил Евтимов
София



Прочетено: 8041 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
13
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Храбрая ворона св. Николай Чудотворец Sunrise Бургас, ФЛОРА 2009 Черноморец Бургас Довиждане, лято! бургаска среща жълто и сиво розичка Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development