Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Социален проект на Община Бургас получи Отличен



Ключови думи:
20 Декември 2008, Събота





Община Бургас получи най-високата оценка за свой социален проект по Програма ФАР, в направлението “Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи”.

Името на проекта е „Алтернативни социални услуги за хора с умствена изостаналост”. В него Общината си партнира с Асоциация „Аркадия”. Проектът е на обща стойност 167 346 евро, които трябва да се усвоят за период от 12 месеца.

Договорът за изпълнението на проекта-първенец беше връчен от министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова на зам.-кмета на Община Бургас д-р Лорис Мануелян. Церемонията се извърши в присъствието на вицепремиера Меглена Плугчиева в Народен театър „Иван Вазов”.

С изпълнението на спечеления проект в Бургас ще отвори врати „Дневен център” за минимум 30 души с умствена изостаналост, живеещи на територията на общината. Това ще допринесе за подобряване на личностното развитие и постигането на оптимална независимост и реализация за всеки от тях. Паралелно с това услугата създава възможности за заетост и допълнителни приходи за членовете на семейството, отговарящо за съответното лице с умствена изостаналост.



Прочетено: 2984 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Селка къща Барселона Списание Влъхвите Spirit of Burgas GRAPHILLA 2009, Бургас аз Дантела аз Залез лека вечер АЗ Лувъра, Париж - от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development