Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Съобщение на КНСБ във връзка с Директивата за работно време



18 Декември 2008, Четвъртък





Ръководството на КНСБ поздравява всички синдикалисти с приетите от Европейския парламент (ЕП) поправки на Директивата за работно време, които защитават интересите и правата на работниците и служителите от ЕС.

Проведената европейска демонстрация в Страсбург, в която взеха участие над 15 000 хора на наемния труд от Европа, показа на управляващите солидарността на международното синдикално движение и не позволи на ЕП да вземе решение, което нарушава принципите на европейските договори и Хартата за фундаментални права, както и решенията на Европейския съд.

Ръководството на КНСБ поздравява българските депутати – членове на ЕП, които са се съобразили с апела на Конфедерацията, и със своя вот са допринесли за гласуването на поправки, които съответстват на добрите европейски практики – тези, които отличават социална Европа от останалите демокрации по света.

През месец юни 2008 г. Съветът на министрите от ЕС прие предложения за ревизия на Директивата за работно време, които отслабват Директивата и нарушават както европейските договори, Хартата за фундаментални права, и решенията на Европейския съд, така и правото на човека да разполага напълно с личното си свободно време. Гласуваните от ЕП (на 17. декември 2008 г.) промени съхраняват целта на Директивата да отстоява правата на хората на наемния труд в ЕС и на практика отменят антисоциалните предложения на Съвета на министрите от ЕС.



Прочетено: 2596 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
вместо сняг на Коледа Фонтанът на площад Конструкция Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ АВТОСЕРВИЗ pepi pepi флора 2008 Руски паметник, Бургас Кайро паметникът на Руската армия pepita
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development