Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

12 видни бургазлии станаха почетни граждани



09 Декември 2008, Вторник





На вълнуваща церемония навръх Никулден 12 заслужили бургазлии получиха званието почетни граждани.  По традиция на празника на града честванията започват с тържествено заседание на местния парламент, на което се връчват грамотите и плакетите. Видни жители на града,заслужили представители на спорта, изкуството, културата, благотворителността, допринесли за  неговата слава, се наредиха в дългия списък със заслужили граждани. Заседанието започна с празнично слово на кмета.”Днес е 6 декември – най-важната дата от календара за всички бургазлии.
Честит Никулден! Пожелавам на всички свои съграждани най-безценните неща – здраве, щастие и късмет.
Възползвам се от присъствието на всички бургаски общински съветници в тази зала, за да им поднеса своите благодарности за ползотворното ни сътрудничество през изтеклата година. Можете да бъдете горди с всички добри инициативи, реализирани в града, защото те са и Ваше дело. Надявам се, че свикнахте с големите натоварвания, защото през следващата година работата ни няма да е по-лека, нито ще е по-малко.
Горещи благодарности отправям и към своите колеги от общинската администрация, които се стараят много и постоянно повишават качеството на своята работа. Надявам се всички бургазлии да оценят това.
На днешната тържествена сесия числото на почетните граждани на Бургас се увеличава с още няколко имена. Надявам се примерът, който тези хора дават с поведението и дейността си, да послужи за вдъхновение на всички нас и на всеки, който иска Бургас да е най-хубавият, най-спокойният и най-богат град. Нека новите почетни граждани на Бургас приемат моите поздрави и комплименти.
Бих искал точно днес да споделя с вас няколко свои ярки впечатления.
От известно време насам започнах ясно да усещам у хората около себе си желание за действие. Забелязвам как малко по малко в Бургас лагерът на оптимистите взима надмощие над този на песимистите. Това ме прави изключително щастлив и горд. Драго ми е, че хората, които ни помагат, са много повече от тези, които ни пречат”, каза Димитър Николов.
Композиторът Константин Ташев /посмъртно/, актьорът Стоян Калоянчев, балерината Люба Колчакова, граничарите Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Петков, бронзовият медалист от Пекин- Кирил Терзиев, борецът Иван Генов, капитан Апостол Апостолов, принцеса Теофана фон Саксен, Иван Мавров /посмъртно/, художникът график /Тодор Атанасов/ са имената, които през годината бяха гласувани от общинските съветници.
“Любовта към града е също като любовта към жената, колкото си по-далеч от тях, толкова повече ги обикваш” - пошегува се кап. Апостолов след връчването на плакета.
Принцеса Теофана фон Саксен в знак на благодарност дари монети, печати и антики на Бургаския музей.

http://www.factor-bs.com/news-6771.html


Прочетено: 4015 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
централна градска тоалетна pepi Флора -Бургас-2009.JPG дъга Александропулис, юни.2007 Инкубатори за люпене на яйца жажда за светлина БСУ Конкурс прическа Бургас 2009 Конкур глазами зрителя HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО красиви по всяко време
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development