Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Усилията на цялото общество трябва да бъдат насочени към намаляване на социалните последствия от кризата



09 Декември 2008, Вторник





Българската браншова камара на енергетиците следи с безпокойство влиянието на световната финансова криза върху българската икономика и, по-специално – върху пазара на строителните услуги и големите проекти в инфраструктура. Анализаторите в България, както и в международен мащаб смятат, че в условия на финансова криза една от мерките за стабилизиране на ситуацията е инвестирането в инфраструктура. Ето защо Българската браншова камара на енергетиците счита, че българската държава трябва да подкрепи всички инвестиции – български и чужди, които се правят в сектора. 

Структуроопределящи и стабилизиращи в този смисъл се явяват CEZ, Е.ON и EVN. Според инвестиционните и ремонтни програми на трите дружества през следващата година те ще инвестират общата сума от около 300 милиона лева в развитие на мрежата и сигурността на електроснабдяването. Този сектор ще се окаже един от малкото в България, където влиянието на кризата ще бъде минимално. Това ще гарантира и работните места не само на работещите в тези компании, но и на служителите от частния сектор, който генерира доходи от съпътстващи бизнес услуги в качеството на подизпълнители на електроразпределителните дружества. По изчисления на работещите в сектора това означава над 12 000 работни места, които ще бъдат запазени и ще гарантират доходи на много български семейства. 

Този факт подчертава важността на държавната подкрепа за компании, които в условия на криза са в състояние да играят стабилизираща роля за цялата българска икономика. Усилията на цялото българско общество трябва да бъдат насочени към намаляване на социалните последствия от кризата.



Прочетено: 1997 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цвете Welcome Гиацинт Европейка Sunrise Стилът на знаменитостите Инкубатори за люпене на яйца Флора Бургас 2009 Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Пролет на село
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development