Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сборник за добро управление и открита администрация бе представен в Община Бургас



Ключови думи:
09 Декември 2008, Вторник





Кметът на Община Бургас Димитър Николов и омбудсманът Таньо Атанасов представиха, днес, съвместен сборник за добро управление, открита администрация и активни граждани. В него са поместени най-новите европейски стандарти за административно обслужване, Харта на клиента и Етичен кодекс за поведение на служителите от общинска администрация.

Идеята на сборника с документи е да подобри качеството на административното обслужване и да повиши доверието на гражданите към общинските органи. За целта той ще бъде раздаван на служителите от общинската администрация и на гражданите. До момента са разпространени 2000 бр. на книжката и при необходимост ще бъдат отпечатани нови.

Кметът Николов набеляза първите стъпки, които са вече постигнати, в тази насока – успешното сертифициране на Община Бургас по международните стандарти за качество, внедрената нова система „едно гише”, въведените онлайн електронни услуги на сайта на общината „Имотен регистър”, „Справка за заведен документ в Община Бургас” и „Справка за финансови задължения към Община Бургас” са само част от тях.

„В момента дори не е необходимо гражданите да губят време, посещавайки сградата на общината, а само да имат вкъщи компютър и интернет.”, сподели той.

Други усилия по посока на откритата и прозрачна администрация в Община Бургас са въведеният автоматичен вход на телефонната услуга, улесняващ служители и граждани, удълженото работно време на Центъра за административно обслужване, задължителните баджове на служителите, системата за контрол на достъпа и спазването на работното време, откритият телефон за сигнали от граждани, новата интернет-страница на Община Бургас и улесненият достъп на хората с увреждания.

„Ние ще продължим да работим активно в посока подобряване дейността на общинската администрация, но също така искаме да насърчим и активната гражданска позиция. За това още преди година отхвърлихме формата „Молба”, която беше основния документ, с който гражданите се обръщаха към администрацията. Сега бургазлии подават питания, искания и жалби.”, допълни кметът.



Прочетено: 2976 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
витраж3 Елена Cupidon МОЩЕН СЕКС СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ pepi Созопол майк Стилът на знаменитостите камини От моста в Слънчев Бряг витраж5
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development