Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаски полицаи разкриват групи, специализирани в имотни измами



04 Декември 2008, Четвъртък





След няколко месечни разработки, служителите на Икономическа полиция при ОД на МВР – Бургас са разкрили оше две престъпни групи, специализирани в извършването на измами с недвижими имоти. Трима от извършителите са задържани  с мярка за неотклонение “Задържане под стража”  

Месец след задържането на първата група извършители на имотни измами, служителите на икономическа полиция са разкрили втора група лица, подготвящи измама с апартамент в Бургас. Сигналът е получен в ОД на МВР Бургас през м. ноември. При проведените спешни оперативно-издирвателни мероприятия, извършителите на престъпната дейност са задържани в момент на прехвърляне на имота при нотариус, като намесата на полицията е предотвратило сключването на сделката и предаването на парите. Както при предишната група – и в този случай механизмът на подготвяната измама е чрез използване на неистински официални документи с цел - прехвърляне собствеността без знанието на собственика на имота. При задържането и последващите обиски на извършителите са открити инкриминираните документи. Срещу 53-годишния М.С от гр.Попово и връстникът му  - И.С. от гр.Бургас е образувано досъдебно производство. На М.С. е наложена постоянна мярка “Задържане под стража”. Провеждат се активни оперативно-издирвателни действия по установяване и задържане на останалите съучастници в измамата.

Третата група, специализирана в измами с недвижими имоти е разкрита след получен през м. август сигнал за извършена измама при покупко-продажба на недвижим имот в Бургас. В случая отново са използвани неистински официални документи с цел заблуда на купувачите, агенцията-посредник, нотариуса и служители от други служби, издали необходимите документи за изповядване на сделката. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е образувано досъдебно производство и са задържани извършителите на измамата – бургазлиите А.Н (27) и И.А.(60). На двамата са наложени постоянна мярка “Задържане под стража”.

Престъпните деяния на групите са документирани в тясно взаимодействие с Бургаска районна прокуратура и отдел “Икономическо полиция” при Главна дирекция “Противодействие на общата престъпност” от момента на получаването на сигналите.



Прочетено: 3517 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Декоративната кула до хотел Созопол Алеша БСУ Стара къща на ул. Хебел ремонтира,кормилна система университет БГ СМЕШКИ Инкубатори за люпене на яйца най-приятното място за релакс Хамали Грийн – Пренос и Транспорт палма
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development