Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сдружението на хората с увреждания в Созопол отбеляза Международния ден



Ключови думи:
04 Декември 2008, Четвъртък





С празничен обяд и приветствие от председателя на Сдружението на хората с увреждания в Созопол г-жа Тодорка Цветкова бе отбелязан Международния ден на хората с увреждания. Около 35 членове на Сдружението присъстваха на събитието и споделиха празника в приятелска атмосфера. Поздравителен адрес  и поздравления за празника те получиха от кмета на община Созопол Панайот Рейзи, в което се казва: "Нека с Ваша помощ с всеки изминал ден да чувстваме, че ставаме по- добри, да се раждат нови надежди, да възкръсва вярата в ценностите, които истински осмислят човешкия живот! И дано да съумяваме да пазим този дух!".

Около 60 души членуват в Сдружението и има още ,които желаят да се запишат- заяви Тозорка Цветкова, която е председател от 1993 година. Средната възраст на членовете е 60-65 години, а трудноподвижните от тях са 11-12 души. Това е най-сериозният проблем пред членовете на Сдружението, споделиха те. Липсата на достъп до много от сградите в града ги натъжава и ги кара да се чувстват непълноценни. Дори на самия празник, който се състоя в р-т "Селена” с любезното съдействие на управата му, един от трудноподвижните членове на Сдружението не е успя да присъства, защото инвалидната му количка не се е побрала в асансьора.

Хората, които всеки ден виждаме сред нас не се оплакват от битието си, но биха искали да бъдат по-често навън и да имат достъп до повече сгради и места в града. Повечето административни сгради в Созопол са достъпни, но има обществени места, които не отговарят на критерият за достъпна среда.



Прочетено: 2791 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 флора 2008 самолет pepi докато ние спи, те творят Конкурс прическа Бургас 2009 Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков Римокатолическата черква Община Бургас жълто
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development