Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Странджански къщи получават лого за качество



Ключови думи:
04 Декември 2008, Четвъртък





Двадесет и две къщи за гости и туристическото сдружение в село Бръшлян ще получат сертификат за качество “ Странджа”. Те са първите, на които се присъжда запазената марка и ще носят специално изработеното лого, съобщи Мария Патронова – експерт по туризма в Природен парк „Странджа”. Емблемата ще бъде връчена на собствениците на туристически стоки и услуги на официална церемония на 8 декември в село Граматиково.

Лого се присъжда на къщите за гости, производителите на мед, фермерите и предприемачите в селския и екологичен туризъм в Странджа. То ще бъде знак за гаранция на качеството на предлаганата стока или услуга, обясни Патронова.
Сертифицираните къщи за гости ще отговарят на редица критерии. Те са насочени към икономия на природните ресурси – използване на енергоспестяващи уреди, санирани сгради, снижаващи разходите за отопление. Туристическите услуги трябва да са насочени към опазването на природата – насочване на посетителите към обществения транспорт и велосипедите. Ще бъдат предлагани екологични храни от местни продукти, обясни Мария Патронова.

Минималните изисквания за екокъщите и туристическите услуги са – да представят забележителностите на района чрез печатни и електронни материали. На посетителите трябва да се предлагат карти с маршрути в Странджа, информационни брошури и да им се осигурява водачество на територията на парка. В допълнителните изисквания влизат запознаването с правилата за поведение в парка, както и осигуряването на панорамни гледки.
На 8 декември логото “ Странджа” ще получат къщи от Малко Търново, Бръшлян, Граматиково, Бродилово и Българи.

Знакът бе избран с конкурс, в който участие взеха 84 предложения на 45 автори. Той представлява стилизирано дъбово листо, образувано от хълмовете на планината, които се отразяват в морето.  Комисията, определила победителите, бе съставена от представители на местните институции и сдружения, регионални неправителствени организации, бизнес структури и собственици на къщи. Сертификатът, който носи логото, има за цел да развие селско стопанство, туристически услуги и оферти, базирани на „зеления” имидж на Странджа.



Прочетено: 6552 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пристанището в Бургас Американски Кокили за Строители през гората, до морето Pepi Spirit of Burgas Машините на Леонардо залез Конкур глазами зрителя Конкур глазами зрителя Инкубатори за люпене на яйца Паметник на незнайния войн аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development