Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

20 години награда „Сахаров": признание за кураж и саможертва



Ключови думи:
03 Декември 2008, Сряда





Наградата Сахаров удостоява изключителни личности, които се противопоставят на нетърпимостта, фанатизма и потисничеството. По подобие на Андрей Сахаров, всички лауреати на тази награда са пример за смелостта, която се изисква при отстояване на правата на човека и свободата на изразяване.

От 20 години Европейският парламент връчва наградата „Сахаров" на хора, които са посветили живота си на това да защитават правата на човека и взаимното разбирателство. Всеки лауреат има своята неповторима история, но те всички споделят общи идеали като свободата на религията и толерантността, свободата на медиите, правата на човека и помирението и демокрацията. Въпреки че техните битки често са ограничени само до една част от света, те докосват всички нас.

Лауреатите са демонстрирали кураж и целенасоченост в постигането на своите цели. Въпреки това, цената винаги е била висока. Те са лежали в затвори, били са преследвани, изгубили са личната си свобода или са били в изгнание и са видели как семействата им страдат, тъй като онези, които са търсили начини да ги подтиснат, са вземали на прицел най-близките им хора. Въпреки опасностите и загубите, те никога не са се предали благодарение на силната си вяра в ценностите, свързани с правата на човека, и справедливостта.
 
Правата на човека са най-съществени за Европейския парламент. Членовете на ЕП поставят акцент върху нарушаването на правата на човека, посещават райони в затруднение и изготвят законодателство, което да подобри правата на човека. Наградата „Сахаров“ е един от най-открояващите се инструменти на ЕП в областта за правата на човека.



Прочетено: 2453 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
витраж2 димитров ден Рибарското селище привечер Стилът на знаменитостите Мой хороший знакомый из Бургаса деца Египет Черноморец-Поморие Индивид в Червено море Йордановден 2011, Бургас - от Тина Pepi самотна обитателка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development