Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

С мултимедийна презентация бе представен проектът на църквата в "Меден Рудник"



Ключови думи:
03 Декември 2008, Сряда





С мултимедийна презентация в Община Бургас, днес /2 декември/, бе представен проектът на църквата „Свети Николай Чудотворец” в ж.к. „Меден Рудник”. Поводът за пресконференцията е стартиралото след цели 16 години строителство на православния храм.

На срещата присъстваха кметът на града Димитър Николов, заместник – кметът по строителство Костадин Марков, отец Емилиян, архитектът, изготвил проекта Паруш Зафиров, директорът на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова, както и представители на фирмата – изпълнител и на църковното настоятелство в Бургас.

Изграждането на църковния комплекс започна реално от началото на октомври благодарение на Община Бургас, която отпусна за целта 300 000 лв. Първите 50 000 лв. от тях са предоставени в края на миналата година за проектиране, а останалите 250 000 лв. са вложени в строежа на църквата. До момента са изразходвани 237 000 лв. Изграждането на целия храмов комплекс ще излезе около 4 млн. лв.

Кметът на Бургас призова бизнеса и всички родолюбиви бургазлии в страната и извън нея да се включат в общата мисия и да помогнат за реализирането на този мащабен и дългоочакван проект. „Сигурен съм, че бургазлии са родолюбиви и ще подпомогнат изграждането на първата църква в най-големия бургаски комплекс”.

Архитект Зафиров представи подробна визуализация на проекта и как ще изглежда църковния комплекс. В него освен православния храм „Св. Николай Чудотворец” ще има още три отделни сгради – църковно училище, трапезария за социално слаби граждани с капацитет от 50 до 80 души, с лекарски кабинети към него и библиотека с читалня. Комплексът ще разполага с подземен паркинг.
От представител на фирмата – изпълнител стана ясно, че досега е направен изкопа и е положен бетон, изляти са основите и в момента се изграждат стените на първия етаж на църквата.

От разговора стана ясно, че за 74 години това ще бъде първата църква построена в Бургас, след храм „Свети Иван” издигнат през 1934 година.
В края на срещата бе обявено, че поставянето на осветения камък и посланието за идните поколения ще бъде на 6 – ти декември от 14.00 часа.



Прочетено: 5146 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Елена Декабрь 2017 года АЗ Флора Бургас 2009 Странджа, старите дървета Spirit of Burgas Дива свиня зад решека Странджа, Бръшлян Бургаският кей розичка Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development