Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Зам.-кметът Костадин Марков се срещна с протестиращите жители от к-с „Изгрев”



Ключови думи:
26 Ноември 2008, Сряда





Зам.-кметът на Община Бургас Костадин Марков се срещна с гражданите на два жилищни блока в к-с „Изгрев”, които протестират срещу строежа на нова кооперация в близост до тях. Костадин Марков се ангажира да проведе разговор със собственика на терена до бл. 3 и 3А по повод възникналото гражданско недоволство. Той ще предложи на предприемача да се откаже от строителство на сграда там, като неговия терен се замени с равностоен общински парцел на друго място.

Ако собственикът склони на такъв вариант, предложението ще бъде внесено във всички комисии на Общински съвет, имащи отношение към него. Крайното решение за замяната ще вземе местният парламент.

Зам.-кметът Марков припомни на протестиращите, че градоустройственият план за въпросния имот е приет през 90-те години на миналия век. Тогава е издадена заповед на бившия бургаски кмет, с която се определя на въпросния частен парцел да бъде построена жилищна сграда. Градоустройственият план е документ със силата на закон и Община Бургас е длъжна да изпълнява неговите разпоредби.

Костадин Марков увери протестиращите от името на кмета Димитър Николов, че предстоят и интензивни разговори с Министерство на отбраната, в които местната управа ще настоява да бъде изместена от общинската земя оградата на близкото военно поделение, която допълнително затруднява достъпа до двата блока. Така ще се осигури пешеходна зона и по-лесно преминаване на гражданите от и до техните жилища.

На срещата стана ясно, че протестиращите са завели дело, с което оспорват строителството на сграда върху въпросния терен и самия градоустройствен план от 1996 г. Във всички случаи Община Бургас ще изпълни решението на съда. Той е единственият компетентен орган, който може да се произнесе по конфликтната ситуация.




Прочетено: 2701 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мой хороший знакомый из Бургаса ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ Руски паметник, Бургас Ирис ograda pepi Странджа, Бръшлян В парка Конкур глазами зрителя Spirit of Burgas Бодил край Ясна поляна Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development