Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Хора с увреждания проверяват достъпността на Община Бургас



Ключови думи:
25 Ноември 2008, Вторник





Хора с увреждания започнаха проверка на достъпността до основната сграда на Община Бургас. Одитът се извършва от фондация „Достоен живот”. Използва се методика, която се прилага в САЩ и е съобразена с изискванията на родната Наредба № 6 за достъпност в урбанизираните територии.
Одитът ще продължи няколко дни. Проверяват се повечето помещения в Общината, включително кабинетите на кмета Димитър Николов и зам.-кмета д-р Лорис Мануелян, Заседателната зала, входове, стълбища, тоалетни.

В проверката пряко участва общинският служител Красимир Червенков - младши експерт в отдел „Социални дейности и трудова заетост”. Самият той е със зрително увреждане, а щатът за длъжността му бе разкрит по идея на кмета Николов. Кандидатурата му бе предложена от организациите на и за хора с увреждания в Бургас.
Основната сграда на Община Бургас се оценява по два главни критерия - удобство на маршрута от най-близката спирка на градския транспорт до нея, достъпност до вътрешните помещения.

От тази година в сградата на Община Бургас заработи специален подемен елеватор за инвалидни колички и хора с физически увреждания. Още в края на 2007 г. бе изградена рампа с парапет за достъп откъм центъра за административно обслужване. В момента тече процедура за изграждане на рампа за достъпност при административната сграда на ул. „Шейново” 24. Общинска администрация оказва пълно съдействие на одиторите.

Резултатите от проверката, оформени в доклад, ще са готови към края на седмицата. Внимание ще бъде обърнато на всяко предложение за подобряване на достъпността до основната сграда на Община Бургас.



Прочетено: 2831 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
пепи КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! Морска градина Бургас хубава вечер Бургас, ФЛОРА 2009 Александропулис, Гърция - юни.2007 пътят за никъде Във висините Spirit of Burgas Кафе Карамел -1-
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development