Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

И новият генерален консул на Гърция поиска дипломатически офис в Бургас



Ключови думи:
20 Ноември 2008, Четвъртък





В Бургас се проведе протоколна среща между кмета Димитър Николов и новия генерален консул на република Гърция в Пловдив Николаос Пиперигос. Дипломатът не скри амбицията си скоро в Бургас да заработи дипломатически офис на генералното консулство. Николаос Пиперигос определи Бургас като „град, който дърпа цял регион след себе си”.

„Изпитвам сантимент към всички морски градове”, каза още той.
Димитър Николов приветства идеята за отваряне на консулски офис в Бургас. В разговор със своя гост той поиска съдействие за развитие на трансграничното сътрудничество между Бургас и гръцките региони около Александруполис и Солун. Идеята на бургаския кмет е да се подобри пътната инфраструктура от двете страни на границата, в направленията Бургас - Свиленград, Солун - Александруполис, Александруполис - Свиленград. Димитър Николов аргументира предложението си с интереса на гръцки бизнесмени към Бургас и българското Черноморие, които обаче се оплакват от трудната пътна комуникация с България.

Кметът Николов предложи на Николаос Пиперигос и общи действия за ограничаване на зачестилите бракониерски набези за улов на бяла пясъчна мида по южното ни Черноморие. Този вид мекотело е деликатес в Гърция. Високата изкупна цена на бялата мида е изкушение, на което някои гръцки граждани не успяват да устоят и минават границата специално за да я ловят у нас, където това е абсолютно забранено.

През 2000 г. Николаос Пиперигос бе награден с орден “Мадарски конник" /втора степен/ за ролята му при укрепването и развитието на българо-гръцките отношения. Тогава той изпълняваше длъжността трети секретар в Дипломатическия кабинет на Президентството на Република Гърция.



Прочетено: 3445 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол. морето Черноморец Бургас Ботева и Фердинандова Pepi Руски паметник, Бургас Бургас, ФЛОРА 2009 Лувъра, Париж - от Бутик изгрев бл.29 вх.7 Рибарското селище край Бургас Калиакра синьо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development