Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Поредна детска площадка бе открита в Бургас



Ключови думи:
19 Ноември 2008, Сряда





Кметът на Община Бургас Димитър Николов и заместник – кметът по строителство Костадин Марков прерязаха лентата при откриването на нова детска площадка в града. Тя се намира на ул. „Одрин” в к-с „Братя Миладинови”, до ЦДГ № 6 „Вълшебство”. На събитието присъстваха много деца и родители, живеещи в района.

Това е първата новопостроена площадка и третата открита до този момент, след като преди време бяха обновени площадките до Флората в Морската градина и на ул. „Струга” в к-с „Братя Миладинови” /до бл. 93/. Проектът, изготвен от Община Бургас, е на обща стойност 60 000 лв. а средствата са предоставени от фирма „Волф”.

В атрактивния детски кът е монтирано комбинирано детско съоръжение, включващо вита пързалка, люлка и катерушка. Около него са поставени нови пейки и кошчета за отпадъци. Всички съоръжения са монтирани върху специално гумирано покритие, което отговаря на най-съвременните изисквания на ЕС за сигурност и безопасност. Пространството около детския кът е благоустроено със залесени градинки и пътеки, обградени от нови бордюри и плочки.

Кметът заяви, че детската площадка допълнително ще развие района, а нейната близост до ЦДГ № 6 „Вълшебство” ще доведе до по-голямата й посещаемост, защото пространството в двора на градината е недостатъчно. На пожеланието на децата да има повече места за игра, той отговори, че до края на годината ще бъдат открити още 6 – 7 детски площадки, а с тези догодина те ще станат общо 30. След това децата изненадоха приятно градоначалника, поднасяйки му рисунки, изобразяващи детски люлки и катерушки.



Прочетено: 2617 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пони тоже кони Старият Бургас pepi съботно кафе Машините на Леонардо КАМЕРА Черноморец Бургас Странджанска гора Мебелна Фабрика ДИЕЗ Жълтурче Гараж на село
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development