Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЕК очаква да види резултати за напредъка на България



Ключови думи:
18 Ноември 2008, Вторник





В следващите 4-5 месеца Европейската Комисия се надява да види реалните резултати от предприетите в сектора на правосъдието и вътрешния ред реформи. Джонатан Фол – директор на Дирекция “Правосъдие, свобода и сигурност” на ЕК, който е на работно посещение в България, уточни че под резултати в Брюксел разбират осъдителни присъди. “Няма перфектни закони и структури, резултатите са онова, което показва дали нещата се променят” – каза Джонатан Фол.
Неговата визита е по покана на МВР и има за цел да подготви предстоящото посещение на еврокомисаря Жак Баро в България през януари следващата година.
Министър Михаил Миков запозна гостите с постигнатото в МВР за последните шест месеца като акцентира върху изграждането на капацитета на полицейското разследване, вътрешната сигурност и изпълнението на критериите по Шенген. Специално място в разговорите беше отделено на взаимодействието с прокуратурата, съда, Висшия съдебен съвет и ДАНС.
Джонатан Фол прояви интерес към законовия ред за използването на специални разузнавателни средства и промените в НПК.
“Убедени сме, че сегашният правителствен екип на България е напълно отдаден на работата за отстраняване на проблемите, посочени в последния доклад на ЕК” – каза г-н Фол и изрази надежда, че тази смущаваща и за Брюксел, и за София ситуация на специален механизъм за наблюдение скоро ще бъде преодоляна. “Ние се отнасяме положително към механизма за верификацията и партньорство – каза в отговор министър Михаил Миков, защото това е полезно преди всичко за България и нейните граждани”.

Източник: Министерство на вътрешните работи



Прочетено: 6432 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хотел приморец Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 Бургас, Богориди, 2003 Духовности pepi Конкурс прическа Бургас 2009 Елена Underwater Руски паметник, Бургас -1- Арина Пристанището в Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development