Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Информационен бюлетин за регистрирани бедствия и аварии и инциденти от природен характер



Ключови думи:
16 Ноември 2008, Неделя





На 16.11.2008 г. в 07:05 часа българско време, по данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН, е регистрирано земетресение с епицентър центъра на гр. София.
Земетресението е с магнитуд около 3,5 по скалата на Рихтер и е усетено в района на град София.

След двете земетресения са получени сигнали от граждани за евентуални поражения на територията на столицата.
Две комисии на Териториална дирекция на МИС в София  извършиха оглед и оценка на щети на жилищни и обществени сгради.
На бул. ”Вапцаров” № 30 в коридора на 8мия етаж на жилищен блок са установени видими деформации (пукнатини).
 Пукнатина между стара и нова постройка и деформации по носещи колони на тераса на ул. „Чавдар Войвода” № 3 в район „Средец” е установила проверка на експертите.  Опасно наклонен е  8-метров бор.
Граждани са подали сигнал за напукана мазилка на кооперация на бул. „Патриарх Евтимий” № 62. Експерти на МИС са установили, че напукванията не са вследствие на земетресението, а от старост на сградата.
На ул. „Иван Йосифов” № 27 в ж.к. „Фондови жилища”, район „Сердика”, е паднал комин. Частично разрушени или паднали комини има на още 7 жилищни кооперации в жилищния комплекс.
Констатирани са пукнатини по къща на ул. „Граф Игнатиев” № 14. Изяснено е, че от БКС „Средец” АД е изпратено писмо, с което са уведомени собствениците, че сградата е опасна за обитаване.
На ул. „Граф Игнатиев ” № 27 е паднала мазилка от жилищна кооперация. Отчетена е увеличена пукнатина, съществувала преди трусовете, на ул. „У. Гладстон” № 51, етаж 2. Информацията е предадена на дежурния на район „Средец” за вземане на мерки по компетентност.
Установени са напуквания по стените, но без опасност за живущите, на 3- тия етаж на вх. А на ул. „Летовищна” № 3. Информацията е предадена на дежурния на район „Овча купел” за вземане на мерки по компетентност.
На ул. „Зелена ливада” № 7, етаж 4 е констатирано наличие на хоризонтални и вертикални пропуквания на 3-ти, 4-ти и 5-ти етаж. Няма опасност за живущите. Информацията е предадена на дежурния на район „Овча купел” за вземане на мерки по компетентност.
На бул. „Скобелев” № 62, вх. Б, ап. 35 са напукани плочки в банята на жилищен дом.
Уведомен е дежурният на Столична община за предприемане на мерки по обезопасяване на засегнатите сгради.
Експерти от МИС са реагирали на сигнали на граждани от кварталите „Мусагеница”, бл. 96А и „Красна поляна”, бл. 31Б, вх. А, където не са констатирани поражения по сградите. 

ИНЦИДЕНТИ ОТ ТЕХНОГЕНЕН ХАРАКТЕР
Към 11:15 часа е постъпил сигнал за разлив на нафта на ул. „Васил Левски” № 113 в Бургас, вследствие на кражба на гориво от лек автомобил.
Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" – Бургас е опесъчила и почистила пътното платно.

Източник: Министерство на извънредните ситуации



Прочетено: 2742 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пони тоже кони Близо до жп гарата kq Пролет, кокичета Пристанище Созопол Мебелна Фабрика ДИЕЗ Четвърти рожден ден Машините на Леонардо Конкурс прическа Бургас 2009 Списание Влъхвите Бургас и Леонардо Йордановден 2011, Бургас - от Тина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development