Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Бургас спечели 2 проекта по ОП „Административен капацитет”



Ключови думи:
13 Ноември 2008, Четвъртък





Министърът на държавната администрация Николай Василев връчи на зам.-кмета Ивелина Василева грамоти за 2 проекта, спечелени от Община Бургас по Оперативна програма „Административен капацитет” /ОПАК/. Официалната церемония се състоя  в София.

Единият проект е спечелен в партньорство с Община Сливен по Приоритетна ос I. “Добро управление”, Подприоритет 1.2. “Прозрачна и почтена държавна администрация”. Негова основна цел е повишаването на информираността на гражданите и бизнеса за административната дейност, обслужването и процесите при вземане на решения в Община Бургас. Очакван резултат ще бъде оптимизирането на работните процеси в общинската администрация, което да доведе до повишаване на отчетността, прозрачността, достъпа до информация и превенция на корупцията в Общината. Постигането на тези цели ще бъде обезпечено чрез използването на съвременни информационни технологии за поддържане на публична информация в интернет. Предвижда се и увеличаване броя на каналите за предоставяне на публична информация относно дейността на общинската администрация и общинския съвет. Този проект е на стойност 630 000 лв. - 100% финансиране по ОПАК.

Вторият проект е спечелен от Община Бургас в партньорство с МРРБ по Приоритетна ос I. Добро управление, Подприоритет 1.4: „Администрацията - партньор на бизнеса”. Проектното предложение е озаглавено „Създаване и утвърждаване на механизъм за успешни публично-частни партньорства в община Бургас и Югоизточен планов регион”.

Целта на проекта е администрацията (централна и общинска) да се превърне в реален и ефективен партньор на бизнеса чрез създаване и прилагане на прозрачни и достъпни правила за осъществяване на публично-частни партньорства.

Общата стойност на този проект е 520 000  лева, отново осигурени по ОПАК.

Периодът за изпълнение на двата проекта е 12 месеца. Реалното усвояване на парите ще започне в началото на 2009 г.




Прочетено: 3279 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
3
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
изгрев бл.29 вх.7 Pepi Осенний натюрморт Маската Александропулис, юни.2007 Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 моите цветя Флора Бургас 2009 Бургас-моста обход в търсене на храна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development