Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

На гости в България е „Мистър Интернешънъл”



Ключови думи:
05 Ноември 2008, Сряда






Легендата на свободните боеве Шони „Мистър Интернешънъл” Картър е в България, за да вземе участие в демонстративен мач по време на Шестата Гала вечер на ММА, която ще се проведе на 7 ноември в Стара Загора.

Днес /5 ноември/ боецът бе посрещнат в Заседателната зала на Община Бургас от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян,  нач.-отдел „Спорт” Веселина Деведжиева и олимпийският шампион по бокс Георги Костадинов. В импровизирана пресконференция, с участието на Любен Джубрилов /председател на Българската ММА федерация/, Шони Картър разказа любопитни подробности за себе си и спортната си кариера.

„Мистър Интернешънъл” е 11 пъти световен шампион в различните версии на ММА. Той е на 36 години, изключително опитен състезател с баланс от 45 победи и 18 загуби. Кариерата на професионален боец му коства 18 счупвания на ръцете, няколко десетки шева и изкълчвания.

„Аз постоянно съм контузен”, заяви той по време на пресконференцията. Тежките наранявания обаче не са успели да го откажат от спорта, който обича. Не успяват да го откажат и членовете на неговото семейство, които и досега го смятат за луд.

„Използвам всяка възможност за пътуване извън Америка. За мен е важно да научавам нови неща, да се образовам. В България ми е много интересно и приятно”, заяви боецът.

За него спортната кариера е шанс да пътува и да опознае света. Затова го наричат „Мистър Интернешънъл”. В това отношение Шони Картър не е типичен американец. Самият той заяви, че неговите сънародници знаят малко за света.

Патриотизмът му обаче си е чисто американски. Оказа се, че посещението в България не му е попречило да гласува на президентските избори.

Преклонението пред спортиста и личността Мохамед Али, 6-те години, прекарани в морската пехота на САЩ и дипломата от колеж по изкуства допълват интересния образ на Шони Картър.

На раздяла д-р Мануелян връчи на големия спортист представителни подаръци на Община Бургас, а Шони Картър му подари атрактивни тениски, щамповани по негов дизайн. 
 

* MMA - Mixed Martial Arts /Смесени бойни изкуства/




Прочетено: 2409 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
паметникът на Руската армия Малката Тавия хубава вечер ЦЪРКВА Бургас, ФЛОРА 2009 Глухарчета Първа копка Селка къща ПЕПИ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development