Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Марта Вачкова прави дискусионно студио на „Животът на другите”



Ключови думи:
05 Ноември 2008, Сряда





Всеки четвъртък след поредния епизод на новия социален експеримент по БНТ1, Марта и нейните гостенки ще разискват любопитни теми, злободневни проблеми и конфликти, поставени на фокус в реалити поредицата.

Гости в студиото на популярната актриса утре, 6 ноември, ще бъдат: културологът доц. д-р Мирослава Кортенска, журналистката Илиана Беновска, първата водеща в ефира на БНТ1 от ромски произход – Виолета Драганова, говорителката на „Евророма” – Полина Тодорова и социоложката - Илона Томова. Темата на предаването ще следва посоката, набелязана в епизода с Мария Силвестър – ромите и техния бит. Как живеят ромите у нас, какви са къщите и хигиената им, как възпитават децата си, с какво се хранят и какво работят; защо танцуват и пеят дори и в най-тежки моменти, а ние българите сме постоянно угрижени и недоволни; могат ли да живеят заедно българи и роми... На тези и други въпроси ще направят опит да отговорят участничките в дискусионното студио на „Жените” утре точно в 11:00 по БНТ1.

Петият епизод на „Животът на другите”, в който бившата манекенка и тв водеща Мария Силвестър отива да живее в квартал „Факултета”, ще нажижи обстановката в студиото на Марта Вачкова и ще провокира остри спорове. „Българите сме мръсна и необразована нация и не можем да очакваме циганите да не са такива”, заявява журналистката Илиана Беновска по повод хигиената в ромските семейства. Жените, гости в утрешното издание на едноименното предаване, единодушно ще се съгласят, че лошата хигиена не е въпрос на етнос, а на недоимък и оскотяване в резултат на „нямане”.

„Има роми, които избират да живеят в мизерия и не се опитват да променят живота си”,  констатира за своя етнос младата журналистка и писателка Вили Драганова. Във връзка с темата за раждаемостта при ромите и българите социологът Илона Томова с болка ще сподели, че „ние българите се самоубиваме като етническа общност”. А в края на предаването културологът Мирослава Кортенска ще обобщи: „Всички сме едно голямо гето”.



Прочетено: 2667 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строители Цветы луговые оферта заем Отровни гъби Есен Етнографски Музей БУРГАС Мото клуб Община Бургас Конкур глазами зрителя на тела Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development