Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Едноминутно изказване на българския депутат в ЕП Петя Ставрева (ЕНП-ЕД) на пленарното заседание на ЕП на 20 октомври 2008 г.



Ключови думи:
22 Октомври 2008, Сряда





Петя Ставрева (ЕНП-ЕД). – Уважаеми г-н Председател, уважаеми колеги, едно от най-големите предизвикателства пред България е прозрачното усвояване на средствата от европейските фондове. Страната ни допусна сериозни пропуски при работата с предприсъединителните програми, което доведе до блокиране на стотици милиони евро по ФАР, ИСПА и САПАРД. Блокираните средства са сериозен сигнал от Европейската комисия, който трябва да бъде разчетен правилно от българското правителство и обещаните спешни мерки да заработят на практика. 


Както европейските ни партньори, така и всички български граждани трябва да усетят повече воля и решителност в борбата с корупцията и организираната престъпност, и осигуряване на ефективен и надежден контрол върху усвояването на европейските средства. Не можем да си позволим фалстарт при работата с финансовия ресурс от структурните фондове на Общността, защото това ще е фатално за развитието на българската икономика, на българското земеделие, на инфраструктурата, на средния и дребния бизнес, и най-вече за така необходимото повишаване на стандарта на живот на българите. За съжаление, големите потърпевши от грешките и слабостите при усвояването на европейските фондове у нас са именно българските граждани, а не хората, които управляват страната.


С присъединяването ни към Общността получихме възможността да работим с европейските пари, но това трябва да става по европейските правила. Това налагат и националните интереси. И нека не си правим илюзии, че можем да коригираме грешките, без да реформираме системата.



Прочетено: 2195 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
БСУ Графила 2009, Бургас wellcome to bourgas 6 Spirit of Burgas Предлагаме инкубатори за люпене на яйца булка от Бургас на границата с брега БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development