Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

72 часа ще остане в ареста наемател на столичен клуб за сексуслуги



18 Октомври 2008, Събота





Две полицейски акции срещу склоняването към проституция и сводничеството проведоха столични полицаи през последните дни

 

Вчера на територията на столичното Шесто РУМВР бе проведена полицейска операция за противодействие на сводничеството и склоняването към проституция. В хода на акцията служители от  “Криминална” и “Икономическа” полиция от районното полицейско управление и прокурори от СРП извършиха проверка на клуб за компаньонки в частно жилище на бул. “Прага”. На адреса са открити девет  момичета на възраст между 26 и 20 години и трима охранители, единият от които – 34-годишният И.В. - наемател. От него са поискани документи за удостоверяване статута на заведението, като междувременно е изяснено, че договорът за наем не е заверен нотариално.
Наемателят И.В. заявил полицаите, че на адреса функционира фирма за масажи, водеща се по документи на трети човек. За състоянието на документацията на фирмата е съставен констативен протокол, като на място са констатирани редица неточности. Предвид получените данни, че помещенията на адреса редовно са предоставяни на различни хора като терен за платен секс, на място в присъствието на прокурори от СРП, са извършени първоначални процесуално следствени действия. Младите жени и “охраната” им са отведени в Шесто РУМВР за разпити. Към тях се присъединили и двама от клиентите на клуба – таксиметрови шофьори. Те разказали, че като заведат клиенти, получават от охранителите по 10 лева. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 155 от НК, а на наемателят И.В. е взета мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.
По същия повод преди броени дни криминалисти на Четвърто РУМВР проведоха полицейска операция и провериха адрес в центъра на столицата. Там бе установено, че наемателят 31-годишният Р.К., известен на МВР като управител на фирма с обща търговска дейност, водеща се на адрес., също системно е предоставял жилището за секс. По случая са разпитани клиенти и “служителки” на “клуба за масажи”. Р.К. е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 155 от НК и му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 2000 лева.

 



Прочетено: 3160 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджа през есента Рози Залез Разоран двор, угар Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 есен 01 Конкур глазами зрителя Змийския остров - Созопол Осенний натюрморт Йордановден 2011, Бургас - от Тина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development