Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Българският правен портал организира семинар на тема: Актуални проблеми в уредбата на гражданския процес



13 Октомври 2008, Понеделник





На 30 и 31 октомври в София, Парк хотел Москва, Зала Конферанс 5 ще се проведе семинар на тема: Актуални проблеми в уредбата на гражданския процес. Организатор е LEX.BG – Българският правен портал. Семинарът е с пряка практическа насоченост, поради което са подбрани лектори с богат практически опит и възможности за провеждане на активна дискусия, в която да се изясни новата проблематика в уредбата на гражданския процес. Лектори ще бъдат г-н Борислав Белазелков – съдия във Върховния касационен съд и г-н Силви Чернев, председател на Арбитражния съд при БТПП.

С оглед пълноценното и изчерпателно обхващане на всички аспекти от разглежданата проблематика на семинара ще бъдат представени следните модули:
· Искова молба и писмен отговор. Писмена подготовка на делото в закрито заседание; Разглеждане на делото; Постановяване и обявяване на решението. Видове решения.
· Обжалване на решения и определения – въззивно и касационно обжалване. Отмяна на влезли в сила решения
· Отклонения в развитието на производството - спиране, възобновяване и прекратяване на производството, оттегляне и отказ от  иск, съдебна спогодба. Сила на съдебните решения
· Особени искови производства – бързо производство, производство по брачни дела, съдебна делба
· Обезпечително производство. Допускане на обезпечението, видове обезпечителни мерки
· Изпълнително производство. Издаване на изпълнителен лист.Изпълнение на непарични вземания.
· Заповедно производство. Започване, спиране и прекратяване на изпълнението. Защита срещу изпълнението. Изпълнение на парични вземания, изпълнение върху движими вещи, изпълнение върху недвижими имоти; върху вземания на длъжника, върху вещи в съпружеска общност.

http://lex.bg/bg/seminars/view/15



Прочетено: 3264 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. Underwater Цвете Списание Влъхвите АЗ ПЕПИТА улична картина Конкур глазами зрителя Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 късче от Морската градина МАРИНА КЕИП Жълтурче
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development