Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

40 златни медала на Есенния панаир, премиерът приветства победителите



06 Октомври 2008, Понеделник





40 изделия влязоха в групата на „златните” експонати на Международния технически панаир. Продуктите на 20 български и 20 чуждестранни компании получиха златни медали на тържествена церемония в Конгресния център на панаирния комплекс на 1 октомври вечерта. В конкурса се състезаваха 82 иновативни продукта на 61 фирми. 

211 новости, от които 46 световни, са по щандовете на ЕСЕН 2008 и привличат хиляди посетители. През първите 3 дни те са били над 20 000 дневно.  Всяка сутрин десетки хора окупират вратите на панаирния комплекс заради големия интерес към изложението. То ще продължи до 4 октомври с участието на 3202 фирми от 45 държави.

“Златното отличие на панаира е жалон, който бележи изминатата дистанция и посоката на развитие. Затова искам да приветствам българските и чуждестранните компании, които  получават златни медали от ЕСЕН 2008”, се казва в специалното приветствие на министър-председателя Сергей Станишев.  „Отправям своите поздрави и към всички участници в деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който се налага като най-значимия в Югоизточна Европа – заявява премиерът - Вие очертавате новата бизнес карта на региона. На нея  България заема все по-важно място. Това е резултат от усилията и на правителството, и на бизнеса, и на стотиците хиляди малки и големи фирми, чиито успехи са успехи на цялата държава.”

Нашият национален изложбен център се превърна в територия, на която българските компании демонстрират своя европейски облик, а чуждестранните намират достойни партньори в България, добавя Станишев и пожелава на всички да осъществят новите си идеи, „за да можем на ЕСЕН 2009 да раздадем и повече златни медали”.

Панаирните отличия бяха връчени от министрите на транспорта и на екологията Петър Мутафчиев и Джевдет Чакъров, от областния управител на Пловдивска област Тодор Петков и кмета на Пловдив Славчо Атанасов, от изпълнителния директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов, заместник-председателя на Съвета на директорите на дружеството Степан Ерамян и члена на борда Александър Константинов, изпълнителния директор на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България Стефан Хаджиниколов. Водещ на церемонията бе Ники Кънчев, а за гостите пя Васил Найденов.

Сред наградените със златен медал бе и пловдивска фирма  с персонал от 5 човека.  „В  бизнеса няма малки и големи, когато говорим за предприемчив дух  – изтъкна в приветствието си главният директор на панаира Иван Соколов. Фирмите са еднакви в стремежа си да бъдат на предната линия на конкуренцията.  Благодарение на него демонстрирахте върхови постижения, които бяха оценени по достойнство от конкуренти, партньори и клиенти.”

За трети път на сцената на медалистите се качи волейболистът Любо Ганев. „Бях се зарекъл да спечеля повече медали от бизнеса, отколкото от спорта. Тук, в панаира, успях да осъществя част от мечтите си”, каза легендарният спортист.  Според представител на фирма „АДД-България” панаирът в Пловдив се превръща в център на високотехнологичния бизнес.

Качествата на продуктите в конкурса за златни медали  оценяваше 17-членна Централна комисия и комисии в 6 раздела: машиностроене; информационни технологии и продукти, телекомуникации, офис техника; траспорт и автосервизно оборудване; електроника и електротехника; енергетика и екология, технологии и управление на водите, химическа промишленост; строителство. Председател на журито беше Борислав Георгиев, който е и и.д. председател на Държавната агенция по метрология и технически надзор.



Прочетено: 3037 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
палма Ирис Руски паметник, Бургас камини Бургас, ФЛОРА 2008 Селка къща Welcome горноезеровски циганин камини всичко за отопланието Странджанска гора Кокили за Строителите-супер НОВО!!! лека вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development