Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

РЕГИСТРИРАНИ БЕДСТВИЯ И АВАРИИ



01 Октомври 2008, Сряда





ИНЦИДЕНТИ ОТ ПРИРОДЕН ХАРАКТЕР

Към 09:00 на 30 септември е получена информация за наводнени мазета в сградата на ул. „Никола Габровски” № 35 във В. Търново след проливен дъжд. Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - Велико Търново с две помпи за отводняване е отводнила наводнените помещения.

***
Мостът свързващ два жилищни квартала в село Стоян Заимово, община Чирпан е укрепен и движението по него е възстановено. Дни по-рано – на 27 септември каменния устой на моста беше разрушен. Пострадали няма.

ИНЦИДЕНТИ ОТ ТЕХНОГЕНЕН ХАРАКТЕР

На 30 септември към 09:00 часа е отправено искане от Морски спасителен център във Варна за обход по бреговата ивица за издирване на останки и предмети от потънал кораб от Черноморец до устието на река Ропотамо, община Созопол. Участъкът е разделен за съвместно издирване със служители на РГС – Бургас. Отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - Бургас е участвал с един екип от трима души с автомобил с повишена проходимост.
При обхода по бреговата ивица не са открити предмети и моряци от потъналия кораб. В 17:00 часа издирването е прекратено.

***
Към 10:20 часа е получен сигнал за наличие на течност на пътното платно на бул. „България” в Кърджали. Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - Кърджали е пристигнала на място и е установила разлив от смазочно масло. Разливът е почистен с пясъка, а  измиването е поето от фирма „Озеленяване, чистота и благоустройство” – ЕАД в Кърджали.

***
На 30 септември е получен сигнал за ПТП на главен път София – Русе, в района на „Беленски баир” до Бяла, област Русе. Автоцистерна се е обърнала при опит да избегне челен удар с насрещнодвижещ се лек автомобил. Имало е и изтичане на дизелово гориво. Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - Русе е обработила мястото на инцидента с абсорбент. Пътното платно е почистено от служители на ОПУ – Русе. Движението е възстановено. Пострадали няма.
***
Към 16:15 часа е получен сигнал за надвиснала, падаща мазилка от сградата на ДЗИ в Монтана. Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - Монтана е отстранила опасната мазилка. Няма нанесени материални щети и пострадали.

***
На 30.09.2008 г. към 14:30 часа е получен сигнал за наводнено мазе в частен дом поради спукан водопровод в с. Змеево, общ. Ст. Загора, обл. Ст. Загора.
Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - Стара Загора и екип на ВиК са отводнили и отстранили аварията.
***
Към 14:50 часа е получен сигнал, че във влакова композиция, напускаща територията на България, на територията на Република Сърбия е установено изтичане на амоняк от една от цистерните. На мястото на инцидента са били н-к отдел „ГЗ и ОКИЦ” и инспектори от Териториална дирекция "Гражданска защита" - Софийска област, един спасителен автомобил на Териториална дирекция "Гражданска защита" - София и 2 пожарни автомобила от РС „ПБС” – Сливница.
Към 21:40 часа цистерната е изтеглена на глух коловоз на гара Драгоман. След направения оглед не е установен последващ теч от нея. В 23:55 часа след окончателен оглед за липса на теч, документирано и със снимков материал, цистерната е предадена на БДЖ.

***
Към 22:30 часа е получен сигнал за паднал лек автомобил Шевролет в река Сива, в района на бензиностанция „Тайфун”,  Търговище. Пътуващите в колата две жени са с леки наранявания. Спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” – област Търговище е извадила автомобила.

ДРУГИ

След получен сигнал за наличие на оси в апартамент на ул. „Кузман Шапкаров” № 6 в Пловдив спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - Пловдив е обезвредила рояка оси. Пострадали няма.

***
Към 15:50 часа е получен сигнал за силна задушлива миризма от запалени битови отпадъци в района на бл. „Илю войвода”, ж.к. „Здравец-Изток” в Русе. Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - Русе след извършени замервания на въздуха не е открила вредни емисии във въздуха. Мястото е обработено от служители на РС „ПБС” – Русе.

***
След получен сигнал за миризма на киселина в Агенция „Митници” в столицата, на ул. „Раковска” и бул. „Сливница”, спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" – София е направила замервания и не е открила наличие на вредни емисии във въздуха.



Прочетено: 3567 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
кафето ми Конникът в парк Строеж с кран Черноморец-Поморие Римокатолическата черква 5 Европейка Етнографски Музей БУРГАС Pepi АНГЛИЯ Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA нощен бряг
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development