Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пакт за социален прогрес става основа на Лисабонския договор



28 Септември 2008, Неделя





 Европейската анти-бедност мрежа, чиято Генерална асанблея се провежда от 25-до 27 септември в к. к. „Албена” отправя своите препоръки към ЕС за приемане на Пакт за социален прогрес, който да бъде център на Лисабонската стратегия и приоритет на Европейския дневен ред. Делегатите на Асанблеята се настояват още за  мониторинг на бедността и повече прозрачност върху тези проблеми в засегнатите държави. Да се разработят и приемат схеми за минимални доходи, адекватни на изискванията за достоен живот във всяка страна, да се обърне внимание на антидискриминационното законодателство, да се развие нова програма за бедността и социалното включване – са исканията на мрежата срещу бедността.

      „Европа и нейната култура, Европейският съюз са уникални именно с наличието на институции, традиции и ценности, които могат да развиват и поддържат участие и социална справедливост. Ние искаме ЕС да се облегне повече на тези свои уникални “генератори на социална справедливост”, не само защото изпитваме дефицит на справедливост, а и защото тези генератори са доказали, че могат да произвеждат растеж, развитие и напредък – в края на краищата Европа достигна до мястото, което днес заема в света, благодарение на тези генератори.” – заявява президентът на КНСБ доц. д-р Желязко Христов. Той подчертава, че „Социалните и икономически комитети в ЕС играят огромна роля, но заедно с това ние бихме искали да видим едни по-силни, по-активни ИСК, чиято дума се чува повече и оказва по-голямо влияние върху формирането на Стратегиите и политиките на национално и европейско ниво. В този „генератор на справедливост” има още по-голям потенциал и този потенциал трябва да се развива и използва все по-добре.”. В рамките на Асанблеята президентът на КНСБ откри  Национален семинар „Стратегии за активно социално включване”, който поставя акцент върху социалното неравенство и включването на социално-изолираните в порграми за интеграция и повишаване качеството на живот.

     Утре, (27.09.08) делегатите на Асанблеята ще приемат Декларация с констатации, предложения и препоръки към ЕС и ЕК във връзка с борбата срещу бедността. 




Прочетено: 2448 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Неизползваната жп линия в парк Spirit of Burgas Pepi Община Бургас Синята пеперудка тия бански нищо не скриват... Старото пристанище Море,земя, въздух най-съвестният представител Конкурс прическа Бургас 2009 жълто тошко
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development