Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пакт за социален прогрес става основа на Лисабонския договор



28 Септември 2008, Неделя





 Европейската анти-бедност мрежа, чиято Генерална асанблея се провежда от 25-до 27 септември в к. к. „Албена” отправя своите препоръки към ЕС за приемане на Пакт за социален прогрес, който да бъде център на Лисабонската стратегия и приоритет на Европейския дневен ред. Делегатите на Асанблеята се настояват още за  мониторинг на бедността и повече прозрачност върху тези проблеми в засегнатите държави. Да се разработят и приемат схеми за минимални доходи, адекватни на изискванията за достоен живот във всяка страна, да се обърне внимание на антидискриминационното законодателство, да се развие нова програма за бедността и социалното включване – са исканията на мрежата срещу бедността.

      „Европа и нейната култура, Европейският съюз са уникални именно с наличието на институции, традиции и ценности, които могат да развиват и поддържат участие и социална справедливост. Ние искаме ЕС да се облегне повече на тези свои уникални “генератори на социална справедливост”, не само защото изпитваме дефицит на справедливост, а и защото тези генератори са доказали, че могат да произвеждат растеж, развитие и напредък – в края на краищата Европа достигна до мястото, което днес заема в света, благодарение на тези генератори.” – заявява президентът на КНСБ доц. д-р Желязко Христов. Той подчертава, че „Социалните и икономически комитети в ЕС играят огромна роля, но заедно с това ние бихме искали да видим едни по-силни, по-активни ИСК, чиято дума се чува повече и оказва по-голямо влияние върху формирането на Стратегиите и политиките на национално и европейско ниво. В този „генератор на справедливост” има още по-голям потенциал и този потенциал трябва да се развива и използва все по-добре.”. В рамките на Асанблеята президентът на КНСБ откри  Национален семинар „Стратегии за активно социално включване”, който поставя акцент върху социалното неравенство и включването на социално-изолираните в порграми за интеграция и повишаване качеството на живот.

     Утре, (27.09.08) делегатите на Асанблеята ще приемат Декларация с констатации, предложения и препоръки към ЕС и ЕК във връзка с борбата срещу бедността. 




Прочетено: 2444 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
дъга аз БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Списание Влъхвите Финансова помощ за бедните Дружинката Cupidon МОЩЕН СЕКС СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development