Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас и Александруполис стартират съвместни проекти



23 Септември 2008, Вторник





Кметовете и общинските съветници на двата града настояват да бъдат информирани за проекта „Бургас - Александруполис”


Бургас и Александруполис ще си партнират при кандидатстването по европроекти, като първият от тях ще бъде по програмата „Регионално развитие”. Двата града стартират по- интензивен културен, туристически и бизнес обмен, и ще обединят усилията си за изграждането на по- добра транспортна връзка между Бургас и Александруполис. До края на годината в Бургас ще гостува бизнес делегация от Гърция, водена от кмета на Александруполис и представители на местния парламент там. Съществува повишен интерес от гръцкия и българския бизнес за реализация на търговски операции чрез пристанищата на двата града.

Това стана ясно от съвместното заседание в Александруполис, в което участваха кметовете на двата града- Димитър Николов и Георгос Александрис, зам. кметове, директори на дирекции, представители на общинските съвети и на неправителствени организация от България и Гърция. На срещата присъстваха гръцки депутати и политици, представители на префектурата на област Еврос, граждани. 


И в Бургас и в Александруполис не съществува почти никаква информация за параметрите и етапите на проекта Бургас - Александруполис, което създава сериозни опасения за екологични последици сред обществеността. От тук нататък нищо не трябва да се предприема от правителствата без знанието и становищата на местните власти в двата града. Около това категорично мнение се обединиха участниците в срещата. 

За разлика от българското законодателство в Гърция проектът може да стартира само ако получи одобрението на Общинския съвет в Александруполис.

Димитър Николов запозна гръцкия си колега и местните парламентаристи с резултатите от проведения в Бургас референдум. „Ние бяхме длъжни да чуем мнението на бургазлии за бъдещия петролопровод и допитването беше най- демократичния начин за това”, заяви бургаският кмет. Николов допълни, че в месеците от провеждането на допитването до  момента, в Бургас не е получавана допълнителна информация за проекта. Констатация за липса на информация бе изразена и от кмета и общинските съветници на Александруполис. „Колкото по- широк дебат съществува по тази тема, толкова ние като администрация ще бъдем по - спокойни”, заявиха българските представители.

„Нашето желание е отношенията ни с Александруполис да се развиват все по- интензивно. Освен общите ни опасения за бъдещия проект има и много сфери в културата, бизнеса и общия ни европейски път, по които ще започнем сътрудничество”,  решиха още кметовете на двата града.



Прочетено: 2435 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Хозяин причала Конкурс прическа Бургас 2009 ЛОНДОН Лалета от Бутик Колоски на белом фоне жажда за светлина Aerogara Byrgas Pepi Слънчоглед Конкурс прическа Бургас 2009 Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Пролет преди листата
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development