Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Декларация срещу трафика на деца



23 Септември 2008, Вторник





На 22 септември, председателят на ЕП Hans-Gert Pöttering обяви за приета писмена декларация относно борбата срещу трафика на деца. В нея се подчертава, че все още не се предприемат ефективни мерки срещу трафика на деца поради недостатъчното трансгранично сътрудничество между държавите-членки, липсата на специализирано обучение и незадоволителното прилагане на правните норми. Българският депутат от ЕП Маруся Любчева (ПЕС) е сред вносителите на декларацията.
 
В текста на декларацията се казва, че трафикът на деца "все още представлява неразрешен проблем, тъй като се извършва трафик на повече от два милиона деца годишно с цел принудителен труд и сексуална експлоатация". Развитието на новите комуникационни технологии допълнително увеличава размера и прави справянето с този феномен по-трудно.
 
Според депутатите националните органи и неправителствените организации в държавите-членки все още не предприемат ефективни мерки срещу трафика на деца поради недостатъчното трансгранично сътрудничество, липсата на специализирано обучение и незадоволителното прилагане на съществуващите правни стандарти.
 
В този контекст декларацията призовава държавите-членки "да продължават активното сътрудничество и обмена на знания и опит със съответните органи на ЕС и неправителствени организации" за предотвратяване и борба срещу трафика на деца.
 
Депутатите смятат, че държавите-членки трябва да признаят борбата срещу трафика на деца за приоритетна цел в своята политика за закрила на децата, както и да осигурят подходящо отношение към жертвите на този трафик. Европейският парламент и Съветът пък трябва да представят необходимите средства за борба с този феномен в рамките на стратегията на Комисията за насърчаване и защита на правата на децата.
 
Вносители на декларацията са Маруся Любчева (ПЕС, България), Zita Gurmai (ПЕС, Унгария), Diana Wallis (АЛДЕ, Великобритания), Eva-Britt Svensson (ЕОЛ/СЗЛ, Швеция) и Anna Záborská (ЕНП-ЕД, Словакия). Декларацията е събрала 407 подписа до 04 септември 2008 г.


Прочетено: 2150 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Строители на съвременна България Пристанище Созопол Вече съм голяма Лилиум оферта заем Залив край Созопол Бургаският кей СУЕТНОС от прозореца Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Красимир Балъков
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development