Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

„Климатичното турне” на WWF пристига в Бургас в събота



12 Септември 2008, Петък





София – „Климатичното турне” на международната природозащитна организация WWF ще бъде в Бургас в събота, 13 септември. От 10 до 19 часа екипът ще бъде на пл. „Тройката”, където хората ще могат да научат повече за промените в климата.

Турнето се осъществява със специален автомобил, оборудван със слънчеви панели, които го захранват по време на престоя му. Той носи на борда си информационна палатка, както и велоергометър, с който хората могат да проверят колко много енергия е необходима, за да се захрани една обикновена крушка например.

Автомобилът разполага и с екран, на който ще се показва поредицата на WWF „Наблюдатели на промените в климата”. Известни като Climate Witnesses, това са хора от цял свят с различни професии, възраст и интереси, които са забелязали признаци, че климатът се променя. Ще бъдат представени разказите на първите трима български наблюдатели.

Ще бъде излъчен и телевизионният клип, музиката за който беше дарена от британската рокгрупа Рейдиохед за кампанията на WWF в България. Ще бъде представен и един от хибридните автомобили, които вече се предлагат на пазара и отделят по-малко парникови газове от обикновените коли.

По време на турнето ще има време за игри и състезания. Наградите са различни продукти, които вече са на пазара и помагат да се пести енергия и да се ограничат емисиите парникови газове.

„Климатичното турне” на WWF тръгна от Унгария и ще премине през повечето източноевропейски страни в следващите седмици. Екипът на WWF обикаля София, Пловдив, Варна и Бургас.

„Климатичните аномалии се случват тук и сега. Можем да ги спрем”, е основният мотив в кампанията на WWF. Тя е разработена про боно от рекламната агенция «Огилви енд Мейда София» и е подкрепена безвъзмездно от над 50 български медии и партньори. (Вижте пълният списък по-долу.)

За повече информация:
- Константин Иванов, WWF, Тел: 02 9505040, 0877 377 157, [email protected]

Допълнителна информация:

- Медийните партньори, подкрепили кампанията досега са:

Телевизии: bTV, GTV, MAD, Нова телевизия, Travel TV, TV7, Press TV
Печатни медии: Дневник, Една седмица в София, Elle, The Explorer, FHM, Gentleman, Happy Weekend, HiFi, Highflights, Inside, Intro, Капитал, Капитал Light, Madame Figaro, Мениджър, National Geographic, Одисей, Програмата, Списание 1, Тя, Vagabond
Радио: Тангра Мега Рок, Дарик, Атлантик, RFI, Вис Виталис
Интернет: aha.bg, az-jenata.com, darik.net, diploma.bg, dir.bg, dnes.bg, econ.bg, gong.bg, investor.bg, kafene.bg, mail.bg, moitepari.bg, moreto.net, Нет Инфо.БГ, snimka.bg, edno.bg, gorichka.bg, idg.bg, teentopic.net, plovdiv24.com
Външна реклама: Metropolis, Wall
Печатници: J-Point, Print Time, Red Points, Билборд
Мултимедийна реклама: ЙОМ Адвъртайзинг, Метромедиа
Предоставяне на пространство: Business Park Sofia, Mall of Sofia, Тенис клуб Малееви

Списъкът им е в интернет на
http://panda.org/bg/get_involvedd/climate/media_ads/index.cfm

- Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се грижи за защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони.



Прочетено: 3618 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Старият Бургас pepita Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Театър за драма. опера и балет, Бургас pepi отгоре е по-забавно и по-безопасно Попрошайка воробей На лодката къщичка в градината попътна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development